В Киев - учениците се връщат в клас, но онлайн.

...
В Киев - учениците се връщат в клас, но онлайн.
Коментари Харесай

Лицето на войната: Жители на Харков разчистват ударено при руските атаки училище

В Киев - учениците се връщат в клас, само че онлайн. Според кмета на украинската столица Виталий Кличко, е значимо образованието на децата да бъде продължено, макар тежките обстоя лв..

Ние би трябвало да продължим да живеем и да работим, даже във военновременни условия, сподели още Кличко.

А в Харков - учители, родители и възпитаници се заеха да разчистят едно от ударените при съветските офанзиви учебно заведение.

" Това е цивилна постройка - учебно заведение! Не съумяха да завладяват града и взеха решение да унищожат учебното заведение. Точно като фашистите! Жестоко в! Безсмислено! Просто няма смисъл! Какво неприятно им направи учебното заведение? Децата какво са създали?! Аз какво неприятно съм направил? ", споделят Олекасндр.

Олекасндр приказва с отвращение и яд. Трудно сдържа сълзите си. Разказва, че дружно с други хора е потърсил леговище в постройката на учебното заведение. Няколко дни по-късно, то е подложено на обстрел. Всичко се разтресе, изпопада. Мъжът не намира пояснение за дейностите на Русия. Заедно с хора от квартала се организирали да почистят постройката - или това, което е останало от нея. Знаят, че няма да могат да е ремонтират, или най-малко не скоро, само че по някакъв метод желаят да върнат нормалността.

Дойдох да оказа помощ на родното учебно заведение, споделя Никита, който е приключил тук.

" Казват, че стрелят единствено по военна инфраструктура. Лъжат... Вижте какво в действителност се случва. И това не са подправени вести или постановки... ", добавя той.

Сред отломките от черни дъски, столове и пособия е и Сергей. Дъщеря му е учила тук, а синът му е бил възпитаник в друго изумено от съветските офанзиви образователно заведение. Брат му живее в Русия, и не има вяра какво се случва в Украйна.

" Поздравявам съветския град Северодвинск и родния си брат - брат, освободихте племенницата си, нацистка е несъмнено, от учебното заведение й. А преди този момент, освободихте и племенника си - и той нацист, и от неговото учебно заведение ", сподели той.

Надеждата на хората от този квартал в Харков е скоро да имат опция да се съберат, само че не с цел да изнасят парчета, а с цел да ремонтират това учебно заведение.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР