В KBC Груп съзнаваме, че въздействието на глобалното затопляне е

...
В KBC Груп съзнаваме, че въздействието на глобалното затопляне е
Коментари Харесай

ОББ и ДЗИ с ангажимент към климата: Намаляваме въглеродния си отпечатък до 0 през 2050 г.

В KBC Груп осъзнаваме, че въздействието на световното стопляне е едно от най-големите провокации, пред които светът е изправен, което ще има доста и трайно влияние върху икономическия напредък и разцвет.
Като водеща банково-застрахователна група в България имаме вяра, че имаме отговорност да помогнем за напредъка по процеса на преход към по-устойчиво общество и стопанска система с ниски въглеродни излъчвания, като работим дружно с всички заинтригувани страни.

През 2019 година KBC Груп беше една от първите финансови институции в Европа, която се причисли към Колективния ангажимент за дейности в региона на климата под егидата на Програмата на Организация на обединените нации за околната среда за реализиране на неутрални във връзка с климата стопанска система и общество до 2050 година

 ОББ и ДЗИ с ангажимент към климата: Намаляваме въглеродния си отпечатък до 0 през 2050 година

Ние в ОББ и ДЗИ към този момент сме понижили въглеродния си отпечатък с 56% от 2015 година насам. На път сме да реализираме -75% до 2025 година и -100% до 2050 година Непрекъснато подобряваме преработването на отпадъците си и усъвършенстваме потреблението на електрическа енергия, отопление, хартия и вода. Разработваме устойчиви финансови и капиталови решения за нашите клиенти и се стремим интензивно да ги поддържаме в техния личен преход към климатична резистентност.

 Питър Рубен, кънтри управител на КВС Груп в България, основен изпълнителен шеф на ОББ
Питър Рубен, кънтри управител на КВС Груп в България, основен изпълнителен шеф на ОББ

" С всяка последваща годинавдигаме летвата във връзка с нашите упоритости, свързани с климата. В KBC виждаме прехода към нисковъглеродно общество като главен детайл от нашата бизнес тактика. Вярваме, че носим отговорност. Радикално приспособяваме метода, по който работим като група. Осъзнаваме също по този начин, че би трябвало да въвлечем и нашите клиенти и други заинтригувани странив процеса, с цел да помогнемза превръщането на този преходв сполучливо начинание за България и нейните жители.Освен това съм доста горделив, че отчетът за резистентност на KBCза 2020 година завоюва International Climate Reporting Award 2021 ", споделя Питър Рубен, кънтри управител на КВС Груп в България, основен изпълнителен шеф на ОББ.

За КВС Груп в България
Част от белгийската KBC Груп, ние сме водещата интегрирана банково-застрахователна група в България, включваща Обединена българска банка, ДЗИ, ОББ Интерлийз, ОББ Пенсионно обезпечаване, ОББ Асет Мениджмънт, ОББ Факторинг, ОББ Застрахователен брокер.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР