В живото предаване на новинарската програма Время по Първи канал

...
В живото предаване на новинарската програма Время по Първи канал
Коментари Харесай

Коя е Марина Овсянникова, която смело се появи с пацифистки плакат в предаването "Време" на Първи канал

В живото предаване на новинарската стратегия " Время " по Първи канал на 14 март едно момиче излезе с пацифистки афиш, който призоваваше за преустановяване на военната интервенция на Русия в Украйна. Тя се появи зад водещата Екатерина Андреева. " Не вярвайте на пропагандата. Тук ви лъжат ", се споделя на плаката.

Според канала на Telegram " Пазете се от новините " смутителката е Марина Овсянникова, която работи като редактор на интернационалния отдел в Първи канал. Скоро след появяването на скандалния видеоклип в Runet беше оповестен видеоклип, в който Марина Овсянникова изяснява постъпката си.
 Протестът на Марина Овсянникова Протестът на Марина Овсянникова Източник: Скрийншот/YouTube
Тя акцентира, че не е съгласна с представянето на вести за Украйна по федералните канали и се разгласи за прекъсване на военната интервенция. В знак на противоречие с политиката на Русия тя носеше огърлица, която съчетава съветския трибагреник и цветовете на украинското знаме. Марина Овсянникова е учила в Кубанския държавен университет, както и в Президентската академия на Руската академия за национална стопанска система и обществена администрация.

Твърди се, че е работила като ефирен продуцент в Russia 1, а по-късно като редактор в Channel One. Според информация в обществените мрежи Марина Овсянникова има две деца, обича кучета и е запалена бегачка.

След случая по Първи канал Марина Овсянникова е отведена в полицейския сектор на регион Останкино. Според ТАСС евентуално ще ѝ бъдат повдигнати административни обвинявания и ще ѝ бъде наложена санкция. След като са гледали видеоклипа, доста консуматори в интернет са потърсили страницата на редакторката във Фейсбук и са оставили повече от три хиляди коментара, в които ѝ благодарят за смелата постъпка.

Източник: RUNET
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР