В интервю за ВВС 71-годишният Дейвид Петреъс, пенсиониран генерал-майор от

...
В интервю за ВВС 71-годишният Дейвид Петреъс, пенсиониран генерал-майор от
Коментари Харесай

Бивш шеф на ЦРУ посочи грешките, осуетили успешното контранастъпление на ВСУ

В изявление за Военновъздушни сили 71-годишният Дейвид Петреъс, пенсиониран генерал-майор от армията на Съединени американски щати и някогашен началник на Централно разузнавателно управление на САЩ, съобщи, че несполучливото контранастъпление на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) през лятото и есента може да се изясни с грешките, позволени от западните съдружници на Киев. Германският вестник BILD разгласява главните точки от изявлението с Петреъс:

Недостатъчни доставки на оръжия.

Според Петреъс Украйна " не съумя да реализира пробива, на който всички се надяваха “, защото армията й не е задоволително въоръжена. Танковете от Съединени американски щати са доставени прекомерно късно поради разногласия в Пентагона. Изтребителите по този начин и не бяха предадени, а без тях модерна атака е невъзможна.

" Нашата военна теория гласи, че с цел да пробиете защитата, която видяхме в южната част [на Украйна], имате потребност от предимство във въздуха и доста повече “, споделя генералът.

Подценяване на съветската защита.

Бившият началник на Централно разузнавателно управление на САЩ подлага на критика НАТО за подценяването на защитата на Русия, преди ВСУ да стартира контранастъплението: " Не мисля, че някой разпозна дълбочината на минните полета или оцени, че Русия е построила защитата си вярно “.

Слаба реакция на анексирането на Крим.

" Мисля, че една от аргументите, заради които Владимир Путин смяташе, че може да се размине с нахлуването в Украйна, е, че не предприехме задоволително дейности след окупацията на Крим “, изясни Петреъс.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР