В детството ни казваха, че трябва да знаем какви искаме

...
В детството ни казваха, че трябва да знаем какви искаме
Коментари Харесай

8 професии, които разрушават психиката

В детството ни споделяха, че би трябвало да знаем какви желаеме да станем, каква специалност да получим. Колкото по-рано се появи тази фантазия или проект, толкоз по-добре ти ще можеш да се фокусираш за реализирането на замисленото. И ти си бил убеден, че ще посветиш целия си живот на обичаната работа.

Но никой не приказва за това какъв отпечатък ти оставя работата след минаването на избран период, да вземем за пример след пет години. Има специалности, които съществено въздействат на душeвността и на личността като цяло.

От друга страна, това не е аксиома, а по-скоро предизвестие, че не би трябвало да се отдаваме единствено на работата, може да се случи по този начин, че отрицателните последствия да са доста огромни.

Юрист
Ако не се броят тези, които са се записали в Юридическия факултет, тъй като майка им споделила по този начин, към тази специалност пристъпват хора, които се отличават с подозрителност и скрупульозност. И постоянно по този начин се случва, че тези техни черти биват хипертрофирани и стартират да се демонстрират и в персоналния живот. Например, юристите в персоналния си живот непрекъснато ще подозират, че им се вършат мръсни трикове.

Счетоводител
Казват, че счетоводител – това е диагноза. И това се случва постоянно, тези хора дотолкоз живеят в света на точните числа, че го придвижват в персоналния живот. Те се трансформират в ужасни стипции, които обичат да вършат всичко тъкмо и по проект, ненавиждат каквито и да е промени и новости. Ако от време на време откъснат взор от бумагите и безкрайните таблици, само че може елементарно да се трансфорат в сноби и да станат въплъщение на думата „ омърлушеност “.

Лекар
Лекарите са измежду тези, на които им е най-трудно да се запазят. Но след дълъг стаж, те се сблъскват с голямо количество гибел, болежка и горест. Затова при тях в качеството на предпазен механизъм се пробужда цинизмът, равнодушието и прочувствената непрозрачност. Всичко, което могат да ги посъветват психолозите е да разделят душевните прекарвания с околните си и да се стараят да оставят всичко от работата си там.

Военен
В армията има строева дисциплинираност, ред и подчиненост, което не може да не се отрази на индивида. Прекалено постоянно тези хора придвижват армейските порядки в персоналния живот и стават същински домашни тирани. Войникът – това е облик на живот, психолозите означават, че армията деформира личността доста мощно и освен това окончателно. И това се случва в спокойно време.

Журналист
В работата си публицистите нормално са задоволително повърхностни, както прочее и в живота. Но най-големият минус на хората, избрали тази специалност, се явява хипертрофираното предпочитание да притегли вниманието към личната личност. В работата си те постоянно са зад кадър, защото са принудени да отдадат цялото пространство на обекта на публикацията или телевизионния репортаж. По принцип това не е съдбовно. В компанията на някои интроверти на него ще му е удобно.

Психолог
Тук имаме затворен кръг. С логика на психиката постоянно стартират да се занимават тези, които желаят да схванат самите себе си, само че в случай че непрекъснато имаш работа с непознатите бръмбари, твоите в един миг също стартират да се множат. В резултат психолозите стартират да се проучват в подтекста на другите хора и да им дават непоискани препоръки или просто да манипулират пациентите съгласно своите ползи. Единственият съвет, който може да им се даде, е, че не би трябвало да се възприемат хората като материал за проучване.

Мениджър по продажби
За да продадеш на някого стока, освен това със подозрително качество, са нужни гении в общуването и убеждаването. Затова и главните дефекти на тези хора в ежедневния живот се показват в прекомерна словоохотливост, артистизъм и недоверчивост. Дори и продавача в кварталния магазин те стартират да го правят оценка и да се чудят къде се пробва да ги излъже.

Учител
Учителите даже и в ежедневния живот се занимават със своята работа – те преподават. За тях е особено високомерието и повишената самокритика, и то макар че знанията на множеството от тях се заключават в няколко наизустени тези. Съветът за тях е същият: належащо е да се научат да разделят работата и персоналния живот.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР