В деня на катастрофата бях тръгнала към местопроизшествието, говорих с

...
В деня на катастрофата бях тръгнала към местопроизшествието, говорих с
Коментари Харесай

Комитова: Не съм се крила, много тежко преживях трагедията с македонския автобус

В деня на злополуката бях тръгнала към местопроизшествието, приказвах с премиера Стефан Янев и той ме посъветва да не отивам. Не съм се крила, просто доста тежко претърпях тази покруса, тъй като никой от нас не е застрахован от сходно нещо. Това съобщи служебният министър на районното развиване Виолета Комитова пред Българска национална телевизия.

Тя добави, че е останала учудена по какъв начин всевъзможни експерти заран, обед и вечер са се произнасяли по тематиката пътна сигурност. " Чух повече от 40 специалисти по всички малките екрани, даже се изненадах, че в България има толкоз доста специалисти по пътна сигурност ", разяснява Комитова.
Комитова: Започваме инспекция на трагичния сектор по " Струма "
„ Това, което видях, е в действителност потресаващо. Не мога да кажа какво е положението на пътя. Трябва да се отиде на място, където да с...

Никой не приказва, че се е случило през нощта, че е валял дъжд, че пътят е бил хлъзгав, че е имало отражения, добави тя.

Това е злополука, съчетана с пожар, аз съм работила доста по тази област - пожарна отбрана на здания. От пожара по-тежкото е гърмеж, просто няма време за реакция, добави районният министър.

Тук има нещо доста необичайно - пожарът е зародил и се е разгорял доста бързо, това става в доста особени случаи. Например - ще ви кажа нещо доста значимо - че брашното да вземем за пример, е взривоопасно. Когато то се смеси с въздуха, прави взривоопасна примес. Боя - доста взривоопасно нещо... Тоест, към нас е цялостно с взривоопасни предмети, ние даже не подозираме за това, изясни Комитова. По думите й, пожарът в рейса е обхванал предмети, които доста бързо изгарят и не е имало никакво време за реакция.

За страдание, отчетът от инспекцията на пътя не е завършен, изясни Комитова. По думите й този път не е нито автомагистрала, нито скоростен път по документи.
Днес изписват двама от потърпевшите при злополуката на Автомагистрала " Струма "
Очаква се по-късно през днешния ден да бъдат изписани от " Пирогов " двама от потърпевшите при тежката автобусна злополука, взела 44 жертви на автом...

Тази злополучна мантинела е направена по план от 2002 година, тя не е отвън нормите. Тогава тя си е била по разпоредбите, съобщи министърът.

И аз не съм допуска, че Автомагистрала " Струма " е в такова положение, просто тази злополука отвори тематиката. Ще се опитаме да променим скоростта, маркировката, да форсираме тази компания да си приключи плана, означи още районният министър.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР