В Черна гора арестуваха полицай и още трима души за

...
В Черна гора арестуваха полицай и още трима души за
Коментари Харесай

Четирима арестувани за контрабанда на 2,5 т кокаин на Балканите

В Черна гора арестуваха служител на реда и още трима души за контрабанда на 2,5 тона кокаин, заяви телевизия РТЦГ.

Четиримата са били задържани тази заран в Подгорица за контрабанда на 2563 кг кокаин, оповестиха от Специалната държавна прокуратура. Срещу тях, само че и против още две лица ще бъдат повдигнати обвинявания за основаване на незаконна организация и неразрешено произвеждане, владеене и разпространяване на наркотични субстанции.

От събраните доказателства от Специализираната държавна прокуратура, в съдействие със Специализираното полицейско ръководство и благодарение на Националната организация за престъпни следствия на Обединеното кралство и Европол, излиза наяве, че през 2020 година и 2021 година обвинените са взели участие в незаконна организация, образувана за контрабанда на наркотични субстанции, като неведнъж, действайки като част от незаконна организация, са пренесли общо 2563 кг кокаин и 59 кг метамфетамини с кораби от Южна Америка за Европа и от Европа за Австралия, заяви представителят на прокуратурата Вукаш Радонич.

Продължава претърсването на жилища и офиси на арестуваните на няколко места за намиране на още доказателства. Задържаните ще бъдат разпитани като обвинени от Специалната държавна прокуратура.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР