В частния дом или някои индустрии активно се използват за

...
В частния дом или някои индустрии активно се използват за
Коментари Харесай

Какъв е принципът на действие на водните помпени системи?

В частния дом или някои промишлености интензивно се употребяват за евакуиране на вода. Те се разграничават по мощ, продуктивност, механически параметри и така нататък В публикацията по-долу от онлайн магазин BMAG ще дадат повече информация по отношение на правилото им на деяние и в кои случаи са подобаващи за потребление.

Къде намират приложение водните помпи?

Могат да се употребяват за разнообразни действия, според от типа: ръчно или електрическо изпомпване и подаване на питейна вода от контейнер, за разпространяване и напояване на растения, за изпомпване на наводнени пространства и изби. В сходни случаи се нуждаете от повърхностна електрическа водна помпа.

Използват се още за изпомпване на вода от кладенци. В сходни случаи, най-хубав избор са хидрофорните водни помпи. Ако е належащо изцяло източване на басейна за неговото разчистване или промяна на водата, потопяемите или дренажни типове са най-подходящи. Това е по този начин, защото имат способността да изпомпват течност с дребни по размери твърди частици.

За изпомпване и разчистване на канализационни и септични ями, най-подходящи са фекалните водни помпи. В градивно отношение са съвсем идентични на дренажните, само че могат да работят с мръсна течност и по-големи частици в нея, което доста усилва приложението им.

Какъв е общият им принцип на работа?

Както излиза наяве и от нагоре написаното, обособените типове имат лични градивни особености и предопределение, само че общият работен принцип е еднакъв. При работа на мотора навътре в корпуса се основава вакуум, с което течността се засмуква в съответната камера и се изтласква с избрана мощ на налягането към изхода. От там се насочва посредством тръби в тръбопровода или друго направление. Силата на изтласкване в тръбната система дефинира и налягането в нея. То би трябвало да е задоволително високо, с цел да преодолее хидравличното противодействие.

Какви са обособените типове по отношение на метода им на работа?

В градивно отношение и методът за основаване на налягане, водните помпи могат доста да се разграничават. В това отношение се разделят на:

  • центробежни – съставлява универсално съоръжение, намиращо приложение в съвсем всички области, в това число в индустриалните и битовите. Принципът им на деяние е в основаването на центробежна мощ навътре в корпуса, с което се провокира придвижването на течността и нейното налягане;

  • вихрови – за предизвикателство на придвижване на течността се употребява вихрово колело, представляващо железен диск с лопатки, създаващи центробежна мощ. Основно тяхно преимущество е способността за основаване на високо налягане. Използват се за водоснабдяване на вили и частни къщи;

  • вибрационни или наричани още електромагнитни – за основаване на придвижване се употребява механизъм въз основата на електромагнитно поле от медна намотка. Когато тя работи, задейства специфична гъвкава мембрана, която се свива и разгъва и по този метод основава леко налягане и засмукване на течността в камерата на водната помпа. Намират приложение при потребност от напояване на растения. Устойчиви са при работа с мръсна вода и са идеални за източване на кладенци и басейни.

За какво би трябвало да внимавате при избора?

Когато купувате водна помпа за битово водоснабдяване, значима специфичност е продуктивността. За 4-членно семейство, съоръжение с потенциал от 40 литра в минута е задоволително. Силата на налягането и височината на водоснабдяването също има огромно значение. Повечето модели за дома имат способността да изпомпват от дълбочина 5-9 метра и да я доставят до 10-15 м.

При покупката на съоръжение го поръчайте в комплект със смукател, който стои непрекъснато потънал. Той не разрешава на течността да се връща назад във водоизточника.

Подходящо е покупката да се извърши от профилиран онлайн магазин, където се оферират и аварийни елементи за бъдещи поправки и поддръжка на оборудването.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР