"В частна собственост съм, нищо не можете да ми направите"

...
"В частна собственост съм, нищо не можете да ми направите"
Коментари Харесай

Жена си игра на котка и мишка с униформени, нищо не можели да й направят

"В частна благосъстоятелност съм, нищо не можете да ми извършите " - с тези думи се обърнала неколкократно жителка на Карлово към униформени, които три пъти за една вечер се отзовали на сигнал за мощна музика, написа PlovdivNow. Случката е от предходната година, само че стана обществена след извършено неотдавна дело.
Около 21:00 часа на 21 август 2021 година полицейски патрул бил изпратен на инспекция, откакто съседи се оплакали от шума. Униформените заварили група хора на беседка, а пред близкия магазин - на към 50 метра от компанията, била изкарана голяма тонколона, която озвучавала целия квартал. Полицаите създали забележка, а една от дамите отишла до магазина и спряла музиката.
Само час по-късно обаче двамата служители на реда още веднъж били изпратени на същото място. Хората, събрали се по пейките, обяснили, че към този момент се разотиват, а музиката още веднъж била спряна. Само няколко минути по-късно обаче в районното постъпил трети сигнал. Този път униформените не заварили никого по пейките, само че голямата колона към момента била пред магазина, а от нея звучала мощна музика. Те почукали на вратата на обекта, този път - с желанието да връчат сигнален протокол на дамата. Поискали от нея да им даде документ за идентичност. Тя обаче отказала да се показа и обяснила, че няма подобен. Категорично отказала и да им даде данните си, като декларирала, че го прави съзнателно. През цялото време упорствала, че се намира в частна благосъстоятелност и служителите на реда "нищо не могат да и създадат ".
Органите на реда тръгнали към патрулния автомобил, като пътьом един от тях докладвал на дежурната част за случилото се, с желанието казусът да бъде трансфериран на териториалното звено на Министерство на вътрешните работи. Жената обаче решила да напусне "убежището си " и последвала служителите на реда. Отново униформените я помолили за данните й - още веднъж дамата отказала. Те я предизвестили, че имат право да я отведат в районното, защото сега не могат да открият самоличността й. Жената хукнала да се скрие назад в магазина, само че без триумф - двамата служители на реда съумели да я задържат и да я отведат в полицейското ръководство.
На дамата бил формиран акт, а след това - и наказателно разпореждане. Санкцията била 500 лева
Карловката обаче решила да търси правата си в съда, вместо да заплати санкцията. Тя обжалвала наказателното разпореждане с претекстовете, че униформените са работили отвън пълномощията си. Така, по-рано този месец тя и актосъставителите се изправили пред Карловския областен съд. Магистратите обаче не били на мнение, че са позволени каквито и да е процесуални нарушавания. Според тях нарушаването, осъществено от дамата, е било несъмнено открито, както и, в последна сметка, самоличността й. Не се касаело и за незначителен случай.
В последна сметка, дамата ще би трябвало да заплати санкцията си. Решението предстои на обжалване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР