В близките часове отново ни очакват краткотрайни валежи и гръмотевични

...
В близките часове отново ни очакват краткотрайни валежи и гръмотевични
Коментари Харесай

Хладен въздух ще нахлува със силния вятър в страната

В околните часове още веднъж ни чакат краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. По-интензивни те ще са в планините и в Североизточна България, където се чакат количества до към 20-30 литра на кв.м. Остава и заплахата от градушки.

В мощ е и предизвестие за прохладно време, с пориви на северозападния вятър - сред 70 и 86 км/ч. С него ще стартира да нахлува и по-хладен въздух, който ще намали температурите и оптималните ще са най-вече сред 22° и 27°.

Привечер преваляванията от запад ще стопират и облачността ще стартира да се раздира и понижава, тук-там до най-вече ясно време. Вятърът ще отслабне и към този момент ще е сдържан от северозапад. Очакват ни минимални температури сред 9 и 16 градуса, а оптималните ще са значително по-ниски, спрямо през днешния ден - сред 19 и 23 градуса, в София - към 18.

Утре преди обяд ще има повече слънчеви часове. Около и след обяд още веднъж ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще превали временен дъжд, тук-там съпроводен от гръмотевици.

Преди обяд и по Черноморието ще е най-вече слънчево. Около обяд ще стартира да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания от дъжд, по южното Черноморие съпроводени от гръмотевици. Максималните температури ще са 20°-22°. Температурата на морската вода е 19°-20°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините облачността ще е забележителна, към и след обяд купеста и купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни превалявания от дъжд, над към 2000 метра дъждът ще минава в сняг. Ще духа сдържан север-северозападен вятър. Максималните температури в курортите ще са сред 5 и 9 градуса, на Банско - към 18.

По-хладно време и на Балканите, изключително в източната част, където ще бъде и прохладно, с превалявания, тук-там и с гръмотевици.

У нас, в околните дни повече слънчеви часове ще има заран, а следобяд се чакат превалявания и гръмотевици, по-значителни и интензивни в четвъртък и петък. Температурите последователно ще се покачват и тук-там още веднъж ще доближат до 28-29 градуса.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР