В безумния фарс с ЧЕЗ, който се разиграва пред очите

...
В безумния фарс с ЧЕЗ, който се разиграва пред очите
Коментари Харесай

ЧЕЗ отчаяно бяга от България, комунизмът се завръща

В безумния фарс с ЧЕЗ, който се разиграва пред очите ни, има толкоз доста димки, политически нелепости и популизъм, че се изпуска най-важното. Началото и краят.

Началото на драмата. ЧЕЗ се пробва година и половина да избяга от България. Ама толкоз обезверено, че е подготвена на всякаква оферта, единствено и единствено да се махне. По аргументи, които не ги крие: неприятна правосъдна система и политически напън. Държавна или частна, хубава или неприятна, ЧЕЗ е огромна компания. С въздействие в Европа. Сега влага в Германия. И в доста други страни. Бяга единствено от България. Заради неприятна правосъдна система и политически напън. Преди това единствено Албания е развалила контракта си с ЧЕЗ. Компанията отхвърля да се поддаде на изнудване на тамошните политици.

Та, това е началото. Крупна европейска компания бяга от страната ни. Заедно с доста други огромни европейски компании. Сещате ли се това какви знаци изпраща на всички евентуални вложители, фондове, компании или който и да е вманиачен, който инцидентно си е помислил да работи в България?

Краят на драмата. На срещата с Гинка Върбакова Борисов изискал страната да има надзорен дял в бизнеса на ЧЕЗ. Кратко и ясно. Официално държавно искане за национализация.

Ами в случай че на следващия ден двама чиновници подадат недоволство, че сте им забавили заплатите и страната изиска 1/3 от компанията, с цел да подсигурява правата? Към това ли се движим? Национално виновна национализация за непоклатимост?

Да повторим виталния цикъл: В началото съсипваш правосъдната система и оказваш политически напън, а на финала, като изгониш европейските компании, наложително национализираш.

Казвах ви аз преди две години, че се надига пълзяща рекомунизация. Мразя да съм прав за сходни неща...

Че комунистите, уффф, сори, социалистите де, желаят национализация, е разбираемо. Че патриотите желаят да изгонят всичко европейско, също е ясно. Че герб го оферират, е, нали, всички са комунисти...:)

Не разбирам единствено, толкоз ли не остана най-малко една в действителност про-европейска политическа мощ?

Комунизмът се завръща. Спете умерено деца.

Б. ред. - Любомир Аламанов е един от най-известните пиар експерти в България. Текстът е от фейсбук профила му. Препечатваме го с негово позволение.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР