В българското посолство в Лондон бе отбелязана 70-ата годишнина от

...
В българското посолство в Лондон бе отбелязана 70-ата годишнина от
Коментари Харесай

Британско-българското дружество отбеляза 70-годишен юбилей в Лондон

В българското посолство в Лондон бе маркирана 70-ата годишнина от учредяването на Британско-българското сдружение. Събитието бе съпроводенио с богата стратегия.

Оказа се, че освен английската кралица има платинен празник тази година. Българско-британското сдружение се занимава главно с разпространение на България измежду английските жители, запознаването им с богатата природа, просвета, археология и архитектура на страната. Оказва помощ на английски публицисти и писатели с нужни контакти в България, обезпечава присъединяване в негови планове на идващи на Острова българи.

Тържеството бе намерено от дипломат Марин Райков и ръководителя на сдружението доктор Ани Кей. Отец Добромир пък благослови юбилея. Последва публична стратегия. Разказване на българска национална приказка на британски.

Кристофър Бъкстон рецитира свои преводи на стихове на Яворов и Багряна и извърши песента „ Кара Кольо седеше “. Дечица от българското неделно учебно заведение „ Българче “ изнесоха рецитал. Имаше хора на ансамбъла за национални танци „ Весело хоро “, като в последното осъществяване се включи и публиката.

Не беше забравена и трапезата. Присъстващите се почерпиха с някои обичайни български артикули и български виновност. Имаше и специфична торта за годишнината, също дело на българка.







Снимки: Веселин Паунов
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР