„В България трябва да се изследват масово три групи хора.

...
„В България трябва да се изследват масово три групи хора.
Коментари Харесай

Кой трябва да се изследва за коронавирус у нас

„ В България би трябвало да се изследват всеобщо три групи хора. Всеки, който е с пневмония у нас, би трябвало да бъде тестван. Всяко здравно лице, което има леки прояви, би трябвало да бъде тествано. Масово всички работещи колективи от нашата стопанска система би трябвало да бъдат тествани. Всеки с хрема, гърлобол би трябвало да си направи проучване. Има задоволително лаборатории за тях “. Това разгласи пред Нова телевизия проф. Тодор Кантарджиев от Националния действен щаб.

„ Щабът още преди месец предизвести, че по Великден ще стартираме да се изкачваме по кривата на разпространяването на болестта. Това е обикновено нещо и мисля, че го посрещаме готови като страна, като общество ", разясни Кантарджиев.

„ Ако три седмици, преди пика, се вземат по-строги ограничения, се понижава височината на този пик с към 70%. Занимаваме се с ковид доста по-рано. Бяхме подготвили две лаборатории още през февруари. Вече започнаха да се вършат и всеобщо проби на наранени групи. В момента има 22 лаборатории. Бързите проби би трябвало да се вършат, с цел да разберем какъв брой души са били в контакт с инфекцията и какъв брой души са инфектирани сега. Те са две генерации. Първото е с доста ниска интензивност. Сега тези, които се оферират последните седмици, на учредена на злато, са положителни ", изясни професорът.

По думите му взетите ограничения работят. Той добави, че за закупуване на проби са дадени един милион лв..

Професорът моли за следващ път софиянци да не пътуват по време на празниците.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР