В България само етническата толерантност, разбирателството между религиите и между

...
В България само етническата толерантност, разбирателството между религиите и между
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Толерантността може да изведе държавата ни напред

" В България единствено етническата приемливост, разбирателството сред религиите и сред хората могат да изведат страната напред ", сподели Бойко Борисов по време на постоянното държавно съвещание.

Една от точките на днешното държавно съвещание бе за ремонт на храмове. От държавния бюджет бяха ориентирани общо 1,638 млн. лв. за строително-ремонтни действия за два православни храма и за джамията " Макбул Ибрахим паша " в Разград.

" Държавата се грижи еднообразно за всички, хората би трябвало да са спокойни, вършим това, което е дължимо към тях ", съобщи Борисов.

Правителството отпусна на Българската православна църква-Българска патриаршия близо 438 000 лв.. От тях 120 000 лв. са предопределени за ремонт на храм " Св. оракул Илия " в село Сугарево, община Сандански .

Неврокопският митрополит Серафим уточни, че няма дребен или огромен храм по значителност, защото всеки храм е дом Божий .
 Община Родопи желае помощ от страната за рушащ се храм
Община Родопи желае помощ от страната за рушащ се храм

Църквата е оповестена за монумент на културата

" И за нас той е скъп, тъй като е израз на вярата, устрема към добродетели на нашия народ, поради който той е изграждал храмовете ни. Възстановяването на " Св. оракул Илия " в отговарящ тип ще е удостоверение и на нашата обща угриженост и обич към Бога ", означи митрополит Серафим.

За ремонт на черквата " Св. Йоан Предтеча " в село Жабляно , община Земен са отпуснати 317 550 лв. . Архимандрит Никанор, свещеник на Гигинския манастир, акцентира, че със средствата храмът ще бъде обновен за каноничен нравствен живот.
 Започва реставрацията на джамията
Започва реставрацията на джамията " Ибрахим Паша " в Разград

За реставрацията на храма са отделени над 2,3 млн. лв.

1,2 млн. лв. дава държавното управление на мюсюлманското изповедание за консервацията и реставрацията на джамията " Макбул Ибрахим паша " в Разград ".

С дейностите си кабинетът работи с една цел - всички български жители, без значение от тяхната религия, да се усещат задоволително уважавани и зачитани в личната си страна . Областният шеф на Разград Гюнай Хюсмен приветства дейностите на държавното управление в тази тенденция .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР