В България общо 25% от издадените фактури се просрочват или

...
В България общо 25% от издадените фактури се просрочват или
Коментари Харесай

Всеки четвърти от кредитите у нас се просрочва или не се изплаща изобщо

В България общо 25% от издадените фактури се просрочват или не се заплащат въобще (при приблизително 21% за Европа като цяло и 24% за Източна Европа в частност). Това съобщи за предаването Money.bg по телевизия Bulgaria On Air Райна Миткова -  управител на EOS Group.

На този декор, мениджърите на всяка пета компания у нас се тормозят от банкрут. Това демонстрират данните от годишното представителното изследване на EOS.

Тази година наклонността за утежняване на навиците на заплащане в Европа също се задълбочава, по отношение на 2019-а.

" Един на всеки петима клиенти в Западна Европа и един на всеки четирима в Източна Европа заплащат сметките си със забавяне или пък въобще не заплащат ", разяснява Миткова.

Над 60% от българските жители сочат като причина за просроченото заплащане на издадени фактури неналичието на средства. На второ място е същата причина, само че поради от пандемията. На трето място стои немарливост.

" При бизнеса дисциплината на заплащане също се утежнява, като 26% от фактурите, издадени към фирми-контрагенти, се заплащат със забавяне или въобще не се погасяват - при приблизително равнище за Европа от 22% ", добавя шеф на EOS Group.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР