В 16:45 ч. 68 привърженици на Просто спрете петрола! в

...
В 16:45 ч. 68 привърженици на Просто спрете петрола! в
Коментари Харесай

Екоактивисти парализираха движението по четири моста в Лондон

" В 16:45 ч. 68 последователи на " Просто спрете петрола! " в четири групи започнаха да се движат по мостовете Ватерло, Блекфрайърс, Ландън и Тауър, забавяйки пътното придвижване съвсем изцяло ", се споделя в известието. След като полицията идва на мястото и афишира възбрана за сходни дейности, деятелите се разпръскват. Това става към 40 минути след началото на акцията. Арести не са осъществени.

От 24 април екоактивистите излизат всеки ден по улиците и блокират придвижването. По данни на лондонската полиция от 24 април до 22 май в английската столица са извършени 78 сходни акции. Това коства на Скотланд Ярд 3,5 милиона лири (4,3 милиона долара) и еквивалента на 11 000 работни смени.

Много постоянно сходни дейности провокират недоволството на водачи и минувачи. които попадат в големи тапи. Екоактивистите са подложени на критика, че с сходни дейности предизвикват още повече щета на околната среда, тъй като принуждават колите да стоят по улиците с работещи мотори.

" Просто спрете петрола! " изисква от държавното управление неотложно да забрани създаването на нови петролни и газови залежи в Обединеното кралство. През втората половина на предходната година членовете на придвижването непрекъснато блокираха най-натоварените автомагистрали и пътища в пиковите часове, изливаха багра върху автокъщи, корпоративни централи, бутици на първокласни търговски марки, нападнаха и творби на изкуството.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР