Защитата на украинските въоръжени сили в граничния с Русия град

...
Защитата на украинските въоръжени сили в граничния с Русия град
Коментари Харесай

Le Monde: Защитата на ВСУ във Волчанск, Харковска област, не е готова за действията на руските въоръжени сили

Защитата на украинските въоръжени сили в граничния с Русия град Волчанск не е готова за дейностите на съветските сили, оповестява френският вестник, базирайки се на неизвестен украински военнослужещ, намиращ се в града.

 „ Източникът на вестника удостоверява с паника, че защитата на Волчанск не е готова и че регионът не разполага с нужните средства за блокиране на съветските въоръжени сили “, се споделя в материала.

Руската войска прави офанзиви от зори на 10 май в четири направления северно от град Харков, в Източна Украйна. След три дни интензивни боеве и бомбардировки, съветското нахлуване съумя да образува два джоба с обща повърхност от към 130 km 2 по границата, само че не надвиши 8 km в дълбочина и не проби основната отбранителна линия, защитаваща Харков. където към момента живеят 1,3 милиона поданици, съгласно регионалния шеф Олег Синехубов.

Източник на Le Monde, който също се бие във Вовчанск в друга част, удостоверява, ужасяващ, че „ защитата на Вовчанск не е готова “ и че „ нужните средства не са в региона за блокиране на офанзивата, до момента в който руснаците се разпростират от ден на ден и повече сили пред нас. ”

Освен Волчанск, съветските войски развиват нахлуване в региона на Харков и в друга посока - към огромното село Липци. Няколко обитаеми места там към този момент са освободени.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР