Президентът на Русия Владимир Путин освободи Сергей Шойгу от поста

...
Президентът на Русия Владимир Путин освободи Сергей Шойгу от поста
Коментари Харесай

Путин освободи Шойгу като военен министър

Президентът на Русия Владимир Путин освободи Сергей Шойгу от поста министър на защитата и го назначи за секретар на Съвета за сигурност, оповестиха международните организации.

Постът поема Андрей Белоусов, който от 2020 година беше първи вицепремиер в държавното управление с министър-председател Михаил Мишустин.

" Той не е просто граждански, а човек, който доста сполучливо е управлявал министерството на икономическото развиване на Русия, дълго време е бил асистент на президента по икономическите въпроси и в предходния кабинет на министрите беше първи заместник-председател на държавното управление ", сподели Песков по адрес на Белоусов.

Говорителят на Кремъл уточни, че досегашният секретар на Съвета за сигурност Николай Патрушев ще бъде назначен на нов пост. " Той продължава да работи. В околните няколко дни ще ви съобщим къде Николай Платонович ще продължи работата си ", сподели още той.

Песков заяви, че началникът на генералния щаб на съветската войска Валерий Герасимов резервира поста си.

Сергей Шойгу (68 г.) е министър на изключителните обстановки на Русия от 1994 до 2012 година, когато поема военното ведомство.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР