В 12.00 ч в сряда България възобновява полетите от Обединеното

...
В 12.00 ч в сряда България възобновява полетите от Обединеното
Коментари Харесай

България възобновява полетите от Великобритания

В 12.00 ч в сряда България възобновява полетите от Обединеното кралство и Северна Ирландия, които бяха прекъснати поради новия вариант на COVID-19.

Пристигащите пасажери от Англия ще бъдат изследвани с антигенни проби и сложени под 10-дневна карантина, а от 1 януари ще се изисква негативен PCR тест 72 часа преди идването на пътуващите у нас.

Това е било решено на работно заседание при премиера Бойко Борисов, в което са взели участие вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева, министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов и министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков.

Премиерът Борисов е разпоредил на виновните министри да издадат нужните заповеди, с цел да могат още през днешния ден всички български жители да се върнат в родината си. " В случая цената е без значение, когато се има поради напрежението, страха и чакането по границите на наши сънародници. Така че - работете, в това число разполагаем е и държавният " Еърбъс ", той е в подготвеност при нужда да лети, както бе и по време на първата вълна на ковид ", споделил Борисов, представен от държавната пресслужба.

Здравният министър Костадин Ангелов е уведомил, че обезпечаването на сигурността на всички български жители поради новия вариант във Англия е съобразено с рекомендациите на Европейски Съюз от през вчерашния ден. В този подтекст се вкарва осъществяването на антигенен тест при идването от Обединеното Кралство на територията на България, който е с равна тежест с PCR теста. " А след Нова година вкарваме условието за представянето на PCR тест, каквито са и рекомендациите на Европейски Съюз. PCR тест ще би трябвало да е осъществен 72 часа преди идването на територията на България ", е декларирал министър Ангелов. За задачата се основава организация на летищата в София, Пловдив, Бургас и Варна.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР