Уволнението на мениджъра Жозе Моуриньо от Манчестър Юнайтед е струвало

...
Уволнението на мениджъра Жозе Моуриньо от Манчестър Юнайтед е струвало
Коментари Харесай

Уволнението на Моуриньо е струвало на Юнайтед близо 20 млн. паунда

Уволнението на мениджъра Жозе Моуриньо от Манчестър Юнайтед е коствало 19.6 милиона английски лири на британския клуб. Португалският експерт беше сменен от Оле Гунар Солскяер през предишния декември. Норвежецът ще води " алените дяволи " до края на сезона, а през лятото ще бъде взето дефинитивно решение кой ще бъде отпред на тима.

От управлението на 20-кратните първенци на Англия се надяват да изпълнят финансовите си цели, макар ранното уволняване на Моуриньо и изплащането на наказателна клауза по контракта му. Манчестър Юнайтед, в чийто състав личат имената на международните звезди Давид де Хеа и Пол Погба, записа своя най-лош старт в британското състезание от 28 години насам.

" Назначението на Оле и неговия асистент Майк Филън е позитивно за клуба ", безапелационен е изпълнителният вицепрезидент на клуба Ед Удуърд. Приходите на Юнайтед за тримесечието, приключило на 31 декември, са общо 208.6 милиона паунда. Точно година по-рано клубът от Манчестър регистрира доходи от 177.4 милиона лири.

Клубното управление на " алените дяволи " чака чиста облага сред 175 и 190 милиона паунда за целия спортен сезон 2018-2019.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР