Увеличават се също престъпления като DDoS атаки с IoT устройстваОграничаването

...
Увеличават се също престъпления като DDoS атаки с IoT устройстваОграничаването
Коментари Харесай

Над 100 случая на рансъмуер разследвал Европол м.г.

Увеличават се също закононарушения като DDoS офанзиви с IoT устройства

Ограничаването на кибепрестъпленията изисква взаимна работа на институциите, съобщи Стивън Уилсън, шеф на Европейския център по киберсигурност (ЕС3) в Европол

Само за предходната година Европол е разследвал 114 нови случая на рансъмуер (ransomware), заяви Стивън Уилсън, шеф на Европейския център по киберсигурност (ЕС3) в Европол, по време на Четвъртия районен конгрес за Югоизточна Европа по киберсигурност и киберпрестъпления.

Рансъмуер съставлява злотворен програмен продукт, който заплашва да популяризира данните на засегнатото лице или да ограничи вечно достъпа му до личната информация, в случай че не бъде заплатен откуп. Това е единствено една от компютърните закани, с които Европол се сблъсква всекидневно. Сред останалите закононарушения са DDoS офанзиви с устройства от „ интернет на нещата” (IoT), полова употреба на деца, потребление на така наречен „ тъмна мрежа ” (dark net).

1280 финансови мулета са били разпознати, а 259 от тях – задържани, в резултат на взаимните деяние на ЕС3, проверяващи органи в 16 страни и 106 банки, сподели още Стивън Уилсън. Финансовите мулета са лица, които придвижват нелегално добити финансови средства сред разнообразни финансови сметки. Те биват определени авансово от киберпрестъпниците, с цел да има къде да бъдат преведени откраднатите пари.
още по тематиката
Ограничаването на кибепрестъпленията изисква взаимната работа на три институции. Това са правораздавателните органи, университетските среди и промишлеността, сподели в умозаключение Стивън Уилсън.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР