УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ,Поздравявам Ви по случай Международния ден на учителя и

...
УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ,Поздравявам Ви по случай Международния ден на учителя и
Коментари Харесай

Приветствие от министър Пенов по случай Международния ден на учителя

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ,

Поздравявам Ви по случай Международния ден на учителя и имам вяра, че най-трудните години за българския преподавател към този момент са в историята.

Ролята на положителния преподавател в живота на всеки един от нас мъчно може да се реши директно и на момента. Резултатите от Вашата ежедневна работа се демонстрират след време, което ги прави сложни за оценяване през днешния ден, само че едно мога да настоявам сигурно – няма преподавател, който да учи своите възпитаници на нещо неприятно или на експанзия. Да си преподавател е предопределение и обществото разчита на всички Вас да възпитавате генерации, които да възпроизведат положителни хора и жители.

Благодарение на Вас нашата система мина сполучливо през пандемията и през редица други компликации. Вие оставате образец и опора както за своите възпитаници, по този начин и за цялото общество, което постоянно ще повтаря: „ На учителя с обич! “.

Зная, че позитивната смяна не става за един ден и няма да се усети бързо, само че съм уверен, че всеки от нас дава и ще даде най-хубавото от себе си за образованието.

Днешният ден е мотив за равносметка за това, което е свършено, опция да се търсят и намерят отговори на световни въпроси, свързани с учителската специалност и тяхната задача в живота на всеки. Живеем във време, когато сме на прага на още по-динамични промени и по-непредвидимо бъдеще. В него обаче едно е несъмнено – учителите ще останат незаменими и най-важни за развиването ни като страна и общество.

СКЪПИ УЧИТЕЛИ,

Благодарение на Вас младежите се трансформират в персони, стартират независим живот с нужните познания и възприятие за гражданска отговорност. Пожелавам Ви да имате силата и търпението и да продължите с лекост виновната си задача, да се борите за знанието и за бъдещето на нашите деца, както генерации Ваши прародители са правели преди Вас.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР