СподелиАко ГЕРБ и ДПС получат отново властта, ще ни върнат

...
СподелиАко ГЕРБ и ДПС получат отново властта, ще ни върнат
Коментари Харесай

Денков: Ако ГЕРБ и ДПС отново получат властта, ще ни върнат “постната пица с бухалките”

Сподели
Ако ГЕРБ и Движение за права и свободи получат още веднъж властта, ще ни върнат към познатата непоклатимост на “постната пица с бухалките ”.

Това съобщи от парламентарната естрада експремиерът и народен представител от ПП-ДБ Николай Денков.

Той приказва по време на съвещанието на Народното събрание, на което се дискутира нарастването на пенсиите с 11 %. Заседанието беше поискано от депутатите на ПП-ДБ, с цел да бъде изяснено за какво в началото Национален осигурителен институт е изискал по-ниско увеличените на пенсиите, вместо заложените в Закона за държавния бюджет.

„ Финансовият министър наплаши хората с, че хазната е останала единствено с 6,6 милиарда лева Десет дни по-късно, откакто влязоха постоянните приходи, в хазната се оказаха 10,9 милиарда лева “, напомни Денков.



Той напомни и проблема със строителството на частната детска болница, с което се обезсмисли построяването на държавна.

„ Проектът, който се пробваха да прокарат, беше спрян още по времето на Кирил Петков през 2021 година, тъкмо с аргумента, че не е от изгода за хората. Дали пък обяснението за това деяние на служебното държавно управление не е в разкритото от министър Хинков изказване на изтъкнат здравен кадър на ГЕРБ, че: „ Държавна детска болница няма да има “? Само бурната социална реакция блокира този опит да се трансформира здравето на нашите деца в следващия бизнес план за големи облаги на избрани предприемачи в опазването на здравето “, разяснява той.

Дали по тази причина ГЕРБ и Движение за права и свободи не поддържаха оферти от нас Мораториум за разкриване на нови лечебни заведения до актуализацията на националната здравна карта? Защото точно тази карта демонстрира къде има потребност от здравни грижи за хората, а не къде са най-големите облаги от Здравната каса, добави той.

По отношение на средствата за нарастване на пенсиите той напомни, че едвам след реакцията на ПП-ДБ за това, че се възнамерява по-малко нарастване на пенсиите от плануваното, е имало отговор от държавното управление.

„ При нашето постоянно държавно управление можехме да осигурим средства за безплатното образование на 127 000 студенти и докторанти по държавна поръчка в университетите. Сега тези средства се оказа, че ги няма. Къде изчезнаха? “, попита Денков.
Всъщност, виждаме една позната от близкото минало картина, която демонстрира какво ни чака всички нас, в случай че ГЕРБ и Движение за права и свободи още веднъж получат властта и ни върнат към познатата непоклатимост на “постната пица с бухалките ”, сподели още Денков.
Всички тези дейности на служебното държавно управление, които наподобяват безредни на пръв взор, са добре позната тактичност от ръководството на ГЕРБ и Движение за права и свободи, счита Денков.

Той изрази мнение, че ГЕРБ и Движение за права и свободи желаят да си подсигурят служебна победа за изборите с намесата на службата и прокуратурата.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР