Шестима русенски учители бяха удостоени с почетното отличие на Министерството

...
</TD
>Шестима русенски учители бяха удостоени с почетното отличие на Министерството
Коментари Харесай

Удостоиха с отличието Неофит Рилски шестима русенски учители

Шестима русенски учители бяха удостоени с почетното отличие на Министерството на образованието и науката " Неофит Рилски “. Наградите бяха връчени от регионалния шеф Драгомир Драганов, началника на Регионалното ръководство на образованието /РУО/ доктор Росица Георгиева, ръководителят на Общинския съвет учен Христо Белоев, както и заместник-кметът на Община Русе Златомира Стефанова, заяви Областна администрация - Русе.

Наградените са: шефът на СУ " Васил Левски “ Мария Иванова-Тодорова, шефът на ОУ " Ангел Кънчев “ Жулиета Чавдарова, шефът на ОУ " Отец Паисий “ в гр. Мартен Блага Найденова, шефът на Детска градина " Незабравка “ Милослава Колева, доктор Миглена Дамянова-Радойска, която е старши преподавател по философия в МГ " Баба Тонка “, както и шефът на Центъра за ученическо, техническо и научна творчество Велислав Йончев.

Областният шеф Драгомир Драганов дефинира премията като алегорична, само че на първо място като извънредно скъпа, тъй като е резултат от дълготраен труд и триумфи. Благодаря на учителите, които са през днешния ден тук за професионализма, с който способстват за устойчивото и качественото образование на децата и учениците от Русенско. Поздравление за метода, който имате при възпитанието и развиването на младото потомство. Днешните награди са знак на самопризнание и доказателство за непоколебимия ангажимент към образованието на педагозите. Много се веселя, че виждам толкоз положителни преподавателски практики, тъй като знам, че те няма да бъдат просто единично събитие, а ще се мултиплицират “, съобщи регионалният шеф в обръщението си.   " Горд съм, че в област Русе своето предопределение са намерили просветители като Вас, формиращи утрешните водачи на страната ни “, добави още Драганов.

От своя страна началникът на РУО доктор Росица Георгиева показа, че е чула, че всеки, който е получил премията е споделил, че учителската специалност е била неговата детска фантазия. " Вие сте последвали детската си фантазия и това е безапелационното доказателство, че да бъдеш преподавател е не просто специалност, а предопределение, което носите в душите си и с него запалвате огъня на знанието във Вашите възпитаници “, сподели тя и уточни, че не може да се изпише на лист хартия и прочетено за няколко минути постигнатото, само че то ще живее вечно в сърцата и душите на техните възпитаници и техните родители. Тя дефинира учителите като носители на възрожденския дух и радетели на българската култура и просвета.

Председателят на Общинския съвет учен Христо Белоев уточни, че наградените през днешния ден преподаватели са постигнали фактически обилни триумфи и им пожела здраве, наслада, благополучие и още доста триумфи, тъй като нашето общество има потребност от тях.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР