Пенсиите, отпуснати до 31 декември 2023 година, ще бъдат увеличени

...
Пенсиите, отпуснати до 31 декември 2023 година, ще бъдат увеличени
Коментари Харесай

Димитър Главчев: Пенсиите ще бъдат увеличени с 11%

Пенсиите, отпуснати до 31 декември 2023 година, ще бъдат увеличени от 1 юли с 11% . Това увери служебният министър председател Димитър Главчев, който народните представители изслушват на изключително съвещание в Народното събрание.

Главчев акцентира, че решението за увеличение на пенсиите е в зето от Надзорния съвет на Национален осигурителен институт с 16 гласа.

„ Единственото, което може да направи министър-председателят да речем, е да призове участниците в Надзорния съвет да гласоподават за избран % и аз го направих. Не знам за какво сте го пропуснали. Но това са, отново да кажа, за 10 индивида – останалите шест, които са дали своят вот, са представители на работодателски и на синдикални организации. Там не виждам по какъв метод може да повлияе министър-председателят “.

Депутати от една от парламентарните групи са внесли план на решение, с което да задължат държавното управление да поддържа решението на Надзорния съвет на Национален осигурителен институт за покачване на пенсиите с 11%. 

Румен Радев: Наш дълг е да познаваме образеца на Петър Богдан и Паисий Хилендарски

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР