Уважаеми читателки, вгледайте се внимателно в лицето си и вижте

...
Уважаеми читателки, вгледайте се внимателно в лицето си и вижте
Коментари Харесай

Вгледайте се внимателно в лицето си и ще познаете дали сте болни (китайска медицина)

Уважаеми читателки, вгледайте се деликатно в лицето си и вижте има ли смяна на положението на кожата в неговите 5 обособени зони – чело, нос, лява и дясна буза и брада.
Според китайската медицина те дават отговор надлежно на: огън, земя, дърво, метал и вода, като на всяка зона подхожда витално значим орган от тялото ви. Към тези зони, би трябвало да се прибавят: ушите, очите с околоочния силует и шията.
Поява на пъпки, бръчици, цветни петна, общият тип или характерни чувства за тях са удостоверение – съгласно китайската медицина – че нещо със съответните органи не е в ред…

Да стартираме с очите и региона към и под тях: тъмните кръгове под очите /ако не са наследствени/, отоците и мрежите от дребни бръчици към тях значат, че организмът ви е с непрекъснат воден недостиг и не е в положение да се освобождава дейно на натрупващите се токсини; изходът е един – пийте повече вода – 2.5 л са ви задоволителни! Нос – в случай че е почервенял – евентуално имате високо кръвно налягане или първи етап на розацея /хронично инфектиране на кожата на лицето, аргументи за което могат да бъдат нарушение на функционалностите на стомашно-чревния тракт, както и нараснала или понижена секреция на жлъчния мехур/.

Видимите дефекти по носа приказват за проблеми със стомаха, панкреаса или далака.
А в случай че в зоната сред носа и устните се появят отвесни бръчици или други възпаления, то това може да е резултат от използването на червила или моливи за устни, водещи до задръстване на порите.
Преминаваме към прекомерно сензитивните ушни зони – те имат директно отношение към работата нае бъбреците; в случай че чувствате че ушите ви „ пламтя “, то значи сте в стресова обстановка и с прекалено много отрови в тялото!
Затова, пийте доста вода, оставете алкохола и ограничете черния чай и кафето.

Шията – кожата там е нежна и тънка и по тази причина я овлажнявайте постоянно и я предпазвайте от слънчевите лъчи с подобаващи защитни артикули. Сега да забележим какво е ситуацията с челото – в случай че имате зачервяване или пъпки по него, значи нещо с тънките вътрешности или/и сърцето не е в ред, само че също по този начин, може би, че нямате нужния покой на мозъка и душата! Вдлъбнатина сред веждите ви значи, че страстите ви постоянно варират в необятни граници. Емоционален срив или проблеми със сърцето могат да доведат до изменена пигментация на челото. Проблеми, свързани с черния дроб и жлъчния мехур, провокират промени върху лявата буза, като появяването на спукан капиляр наоколо до носа е удостоверение за прекалено много отрови в черния дроб.

Жълтеникаво леке или нюанс под бявото око подсказва за жлъчни проблеми. Емоционалното или физическо неразположение пък води до изпъкнали венички и ситни обриви върху кожата. От своя страна, измененията върху дясната буза се свързват с белодробни проблеми или такива в дебелото черво. А в случай че там се появи червен обрив или някаква дребна екзема, то значи сте настинали. Накрая – брадата: обривите по нея се поясняват като проблеми с хормоналната или отделителната системи, а пъпките по брадичката значи проблеми с менструационния цикъл – при дамите, или с простатата – при мъжете. Надяваме се, че тази информация ще ви бъде потребна! Забележка: Тази публикация е с извънредно осведомителна цел. Преди да употребявате каквито и да е средства се консултирайте със своя доктор!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР