Устойчивият растеж е голямо предизвикателство, пред което българската индустрия се

...
Устойчивият растеж е голямо предизвикателство, пред което българската индустрия се
Коментари Харесай

Mission tо Zero, или как се постига устойчивост в производствената база на АББ в Раковски

Устойчивият напредък е огромно предизвикателство, пред което българската промишленост се изправя, и постигането му ще бъде съществена цел в идващите години. Производствените бази на " АББ България " са изправени пред същите провокации и компанията стартира реализирането на своята тактика за резистентност до 2030 година Мерките и практиките, взети за реализиране на въглероден неутралитет, могат да бъдат разграничени в 3 съществени групи:

Децентрализирано генериране на сила Енергийна успеваемост Дигитализация.

Те са част от пакета на АББ Mission to Zero
Децентрализирано генериране на сила
Най-прекият път за понижаване на въглеродните излъчвания в индустриалната бази на АББ е потреблението на от ден на ден и разнообразни децентрализирани енергийни източници. Разпределените енергийни запаси са технологии за произвеждане и предпазване на сила, които обезпечават електрически потенциал или сила, където има потребност. Част от взетите и плануваните решения за децентрализирано генериране на сила в Раковски са:
Реклама
Изграждането на инфраструктура за електрически автомобили

На територията на индустриалните бази на АББ в Раковски са конфигурирани са 8 бр. Terra AC Wallbox 22 kW и една станция за бързо зареждане DC Terra 53 50kW. С построената зарядна инфраструктура за електрически автомобили " АББ България " подкрепя потреблението на електрически автомобили и понижаване на световното обособяване на нездравословни парникови излъчвания от колите на " твърдо гориво ".

Поставянето на фотоволтаични системи за лични потребности и уреди за предпазване на сила посредством акумулатори
Реклама
Като последваща стъпка за реализиране на самостоятелност по повод производството на електрическа енергия се възнамерява потреблението на " зелена " (възобновяема) сила посредством създаване на фотоволтаичен парк за лични потребности. За оптимално потребление и възстановяване на гъвкавостта и устойчивостта на енергийната система към фотоволтаичния парк се възнамеряват да бъдат употребявани и уреди за предпазване на сила посредством акумулатори, които да разрешат цялостна самостоятелност и самостоятелност от слънчевите часове.
Енергийна успеваемост
Следващият аспект, който има огромно въздействие върху намаляването на нездравословните излъчвания и реализиране на резистентност, е подобряването и усъвършенстването на енергоефективността в индустриалните бази в Раковски. Добрите практики за реализиране на енергийна успеваемост в Раковски са:

Подмяна на осветителни тела сLEDи изгражданена " мъдро " осветяване :

Първият стадий от плана включваше унищожаване на всички T5 луминесцентни лампи и инсталиране на нови над 1000 LED светлини, оборудвани с електронни баласти, управляеми по протокола DALI. След замяна на стандартните осветители с LED, оборудвани с DALI връзка, идната стъпка за постигането на образован надзор бе построяването на KNX система за ръководство на осветлението. Така построената система за автоматизация разрешава поддържане на непрекъсната осветеност посредством ръководство единствено когато и колкото е належащо. Инсталирането на сходен вид системи усъвършенства комфорта и докара до понижаване на потреблението на електрическа енергия за осветяване с до 50 % и минимизиране на оперативните разноски за поддръжка, спестявайки 493 MW мощ и 80 000 лв. на годишна база.
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Енергетика 2 Данъци и обезпечаване 3 Свят 1 Коментари и разбори 2 Енергетика 3 Свят 1 Енергетика 2 Строителство и парцели 3 Свят Реклама
Използване на високоефективни мотори и задвижвания иIoTсензори за мониторинг и поддръжка

Използването на високоефективни мотори и задвижвания са част от световната тактика за реализиране на енергийна успеваемост. Чрез потреблението на технологиите на АББ в личните производства се разрешава с 50% съкращаване потреблението на сила и се дава отговор на Регулаторните политики за потреблението на енергийно ефикасни мотори в промишлеността. В допълнение някои от моторите бяха оборудвани с най-модерния IoT датчик ABB Ability ™Smart Sensor, който демонстрира основни параметри и информация за положението, разрешава авансово обмисляне на поддръжката и дава опция за изпращане на данните в облака, където прецизни логаритми събират и проучват информацията от мотора за възстановяване процеса на потреблението му. Надграждането на към този момент съществуващо съоръжение за електрозадвижвания с IoT технологии разрешава усъвършенствана работа и успеваемост, продължен живот на оборудването и нараснала сигурност.
Дигитализация
Третият метод на реализиране на резистентност в промишлеността е дигитализацията. Дигиталните системи за ръководство, употребяващи IoT основани технологии, са основни детайли от тактиката за реализиране на оптимално енергийно ползване и са част от тактиката за реализиране резистентност в индустриалните бази на АББ в Раковски.

Облачни системи за енергиен и асет мениджмънт
Бюлетин Вечерни вести
Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.
Вашият email Записване
Реклама
Високите разноски за електрическа енергия, подбудени от неефективното й потребление, са съществено предизвикателство за индустриалната база на " АББ България " - клон Раковски. Оптимизиране на потреблението на сила, надлежно понижаване на въглеродните излъчвания, както и обезпечаване на непрестанен индустриален развой са измежду главните цели на компанията. За постигането на добра енергийна успеваемост една от главните стъпки в ръководството на силата е ясно да се разпознава по какъв метод се използва тя. Тази нужда докара до създаване на цялостна облачна система за енергиен мениджмънт ABB Ability Energy and Asset Manager, с която елементарно може да се:

пресъздава разпределението на употребявана сила прави бърз и прецизен разбор на получената информация поддържа качеството на електрическата сила в правила предотвратява нежелани изключвания и спирания на работния развой.

Не на последно място, построяването на облачна система за енергиен мониторинг бе измежду главните предпоставки АББ да получи узаконяване на индустриалните си бази в Раковски по интернационалния одобрен стандарт ISO 50001 - Системи за ръководство на силата.

Облачна система за мониторинг и поддръжка на положението на спешно и евакуационно осветяване

В отговор на провокациите с поддържането и построяването на модерни системи за спешно и евакуационно осветяване " АББ България " - клон Раковски, интегрира цифровото облачно решение Naveo®Pro за мониторинг и поддръжка на положението на спешно и евакуационно осветяване. Тази новаторска система разрешава следене и ръководство на всички спешни и евакуационни тела и обезпечава цифрова връзка с всяко от тях през облачно пространство, предоставяйки цялостна информация, която да подкрепи планирането на ресурсите и да редуцира времето за поддръжка. Naveo®Pro е лесна за конфигурация и поддръжка, като разрешава цялостен надзор на цялата инсталацията за спешно осветяване посредством гратис мобилно приложение с подсъзнателен интерфейс.

Повече за решенията на АББ във връзка с устойчивостта Mission to Zero може да намерите тук:
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Компании
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР