Установилият се в горите на Беларус оркестър продължава да тревожи

...
Установилият се в горите на Беларус оркестър продължава да тревожи
Коментари Харесай

Сувалкският коридор се стеснява: Вагнер се готви за нов скок

Установилият се в горите на Беларус " оркестър " продължава да тревожи сърцата. Западните издания повтарят в унисон: " маршът на справедливостта " на ЧВК " Вагнер " е единствено интервенция за прикритие. Всъщност подлите наемници се готвят да освободят кулоар до Калининградска област. Но има по-обещаваща и разумна посока за нов съветски удар.

Не без причина поляците са разтревожени. В края на юли Путин и Лукашенко, който приюти " бунтовниците ", уединено разискаха нещо и отидоха да се поклонят на светите места. Сякаш пред огромна договорка. Полша незабавно изтегли на границата новото си военно формирование, основано особено против ЧВК. Какво узрява в горите на Беларус?

Този въпрос е изключително настоящ след шегата на Александър Лукашенко, че " вагнерите " са станали неспокойни. Нещо от вида на: те са изцяло отегчени, те са нетърпеливи да се разходят из Полша.

Те желаят да отидат на Запад. Казвам: " Защо би трябвало да ходите на Запад? " Те дават отговор: „ Е, да отидем на екскурзия до Варшава, до Жешов “,

– показа усещанията си президентът на Беларус с Путин.

На собствен ред създателят на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин неотдавна сподели: набирането на " музиканти " завърши. Няма дефицит на хора. Обратното. В момента " оркестърът " е наясно със дилемите си, които ще извършва в името на величието на Русия.

Киев, несъмнено, от дълго време е в суматоха, че " Вагнер " се приготвят за екскурзия и до него. Но по-интересен би бил ударът по Западна Украйна. Това освен ще предотврати въвеждането на полски войски там, само че и ще пресече „ пътя на коприната “ на натовските оръжия към фронтовете на Украйна. Което тъкмо през Полша и минава.

Да се боят и да сочат с пръст

И в този момент някогашният водач на „ Десен бранш “ Дмитрий Ярош към този момент декларира, че базите на ЧВК „ Вагнер “ в Беларус са „ законна цел “ за украинската войска. Той бе подсилен от телевизионния водещ Савик Шустер. Последният по принцип счита, че за всеки случай е по-добре да се преглежда цялата територия на Беларус като законна цел.

Вижте сами, от тяхната територия изхвърчат самолети, оттова потеглят ракети. Изобщо не приказвам за наемниците на Вагнер,

- се оплаква Шустър.

Полша от своя страна реши да не се предава и стартира шумно да основава специфична част за битка с ЧВК Вагнер. Според министъра на защитата на страната Мариуш Блашчак, новият полски военно-инженерен батальон ще бъде дислоциран покрай Сувалкския кулоар.

Това е следващата военна част, построена от нас от нулата и, убеждавам ви, не е последната,

- като че ли реши да сплашва Блашак.

Одеса – това е единствено загрявка

Публицистът, политическият анализатор Юрий Голуб в изявление за сътрудник от Царград означи: от първите дни на СВO стартира да се образува специфична система от секрети съглашения, определящи допустими цели и способи.

Очевидно лимитираният темперамент на военните дейности на съветската войска е обвързван с това. Които се активизираха при избрани стъпки на врага. Атаките против енергийни предприятия започнаха едвам след първата офанзива на Кримския мост, а ръководството на Главното разследващо ръководство стана цел едвам след пробива на украинските терористи в Белгородска област.

Според специалиста, зърнената договорка е единствено забележимата част от този айсберг от съглашения. От самото начало стана ясно, че това носи единствено загуби на локалните аграрни производители, а Западът и Украйна няма да изпълнят отговорностите си.

Въпреки това договорката продължи една година и беше развалена след интервенцията с мръсна атомна бомба и многочислените офанзиви на общопризнатата съветска територия. В същото време в деня на прекратяването на договорката врагът още веднъж нападна Кримския мост,

- изясни Голуб.

И в този момент, счита специалистът, остарялата система е нулирана, Русия към този момент не се въздържа. Например, посредством редовно заличаване на пристанищната инфраструктура, нашите въоръжени сили интензивно прекъсват морските връзки на Украйна.

А удар от Беларус по сухопътните връзки в Западна Украйна към този момент би бил изцяло разумна стъпка. Подобна стъпка се предполагаше през цялото време на СВO, само че може би беше отхвърлена по силата на същите съглашения.

Варшава на прицел

Юрий Голуб счита, че Западът също покачва залозите в този момент: новият полски батальон съставлява директна опасност освен за Беларус, само че и за Калининградска област, която до момента остава недосегаема, като се изключи транспортните ограничавания.

В тази връзка не е изненадващо изявлението на президента Лукашенко за вагнеровците, които викат „ Дайте ни Варшава! “, както и ясното предизвестие на президента Путин за съдбоносен отговор на експанзията против Беларус. Освен това Александър Григориевич предизвести поляците да не нахлуват и в Западна Украйна,

- видя Юрий Голуб. Логично е да се допусна, че сходна изразителност би трябвало да попречи на Полша да се намеси в събитията в този район на Украйна.

Той назова евентуално, скучаещите Вагнер да поемат ролята на острие за режещ удар в Западна Украйна. Подобен удар също би провалил проектите за нахлуване на полски и литовски сили там.

Изкуствената нервност на НАТО

Военният специалист, политическият анализатор Сергей Простаков изрази убеденост: и Киев, и Варшава имат нападателни проекти за Беларус.

Ситуацията се усложнява от съществуването на Калининградския анклав в Русия. Изкуствената нервност, основана от НАТО към хипотетичната накърнимост на Сувалкския кулоар, има за цел да оправдае скупчването на военни контингенти на алианса в Полша - покрай границите на Беларус, Украйна, а също и Русия покрай Калининградска област.

Изказванията на украинските националисти и други прозападни персонажи служат като осведомително прикритие за освен пълзяща, само че към този момент много открита експанзия. И без наличието на ЧВК „ Вагнер “ Украйна към този момент се опита да нанесе удар по беларуска територия “,

– напомни Сергей Простаков.

Той означи, че натрупването на силите на Полша по източните граници набира скорост, макар че появяването на вагнеровците очевидно принуди поляците и американците да се стегнат. Следователно стратегически за Беларус и Русия би било доста потребно да се пресечен главните пътища за доставка на ВСУ през Западна Украйна. Това би изключило най-опасните сюжети с присъединяване на прокси армията на НАТО под формата на Въоръжените сили на Украйна.

Какво от това?

За пряк конфликт с Русия във Вашингтон, а и в самата Варшава, несъмнено, още не са подготвени. Но това е за в този момент. И Западна Украйна към този момент надали не моли за " екскурзия " в нея. С " оркестър " или без – както тръгне...

Но спирането на доставките на НАТО, за което Царград приказва от дълго време, във всеки случай ще помогне да се спасят животите освен на съветските бойци и на доста цивилни, само че и на бойците от въоръжените сили на Украйна. Които са изпратени с хиляди на изтребване, с цел да тестват западните технологии в борбите с руснаците.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР