Установени са куп пропуски в складовите бази на „Братя Митеви“

...
Установени са куп пропуски в складовите бази на „Братя Митеви“
Коментари Харесай

РЗИ: Открихме 5 нарушения в складовите бази на „Братя Митеви“ във Враца /документ/

Установени са куп пропуски в складовите бази на „ Братя Митеви “ във Враца, оповестиха публично от Районната здравна ревизия /РЗИ/. Констатираните нарушавания са открити при неочаквана инспекция по сигнал на организация BulNews до институцията.
В редакцията получихме формален отговор за откритите разминавания в предлагания в тези хранилища биоциден артикул „ Доместос “. В писмото са изброени 5 нарушавания на нормативните документи и затова всички документи от инспекцията са изпратени в регионалната дирекция на полицията.
Намерените 59 опаковки на „ Доместос “ в склада на ул. „ Васил Кънчов “ №25 и 31 броя в този на ул. „ Драган Цанков “№1 са с подправени етикети, които не дават отговор на разрешението за продажба на този препарат в България. Издадено е наставление за прекъсване на продажбата му и по-късно ментетата са унищожени.
От „ Братя Митеви “ са създали опит да се измъкнат от обстановката, като са дали фактура, че стоката е закупена предходния ден - 26.11.2018 година от софийското сдружение „ Пиер Алешар “. Бърза инспекция на организация BulNews сподели, че никой в сектора не е чувал за сходна компания и явно става въпрос за производство на доказателства.
За голямо страдание на „ Братя Митеви “ скришен клиент извърши следена покупка на подправен „ Доместос “ от техен склад още на 15.11.2018 година, за което има издадени съответните документи. Това е изрично доказателство, че сдружението продава ментета от дълго време и не е станало наивна жертва на софийската компания.
Публикуваме цялото писмо на РЗИ Враца, в което са посочени в детайли откритите нарушавания. По този случай продължава да работят Икономическа полиция, Патентно ведомство и компанията формален вносител на продукта „ Доместос “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР