Успоредно с проверката си по списъка с 19 лица, за

...
Успоредно с проверката си по списъка с 19 лица, за
Коментари Харесай

Прокуратурата иска от МВР данни за Кирил Петков и Асен Василев по контрасписък на Бареков 

Успоредно с инспекцията си по листата с 19 лица, за които има обществени данни за присъединяване в корупционни практики,, Върховната касационна прокуратура (ВКП) ще ревизира и различен лист.

Той е бил импортиран от някогашния ефирен водещ и ексевродепутат Николай Бареков и включва самия министър председател, заместника му и финансов министър Асен Василев, началничката на премиерския кабинет Лена Бориславова, съиздателите на “Капитал ” и “Дневник ” Иво Прокопиев и Теодор Захов, някогашния министър-председател Иван Костов и други, заяви “Дневник ”.

Своеобразният контрасписък съдържа главно изявления на таблоидните уеб сайтове ПИК и Блиц за общо 20 души, прецизира изданието.

Информацията за идната инспекция по листата на Бареков беше доказана публично от пресцентъра на прокуратурата, който посочи, че ВКП ще изиска от Министерство на вътрешните работи и другите служби на послушание на държавното управление “цялата налична информация по отношение на лицата, обект на изявленията ”.

“Във връзка с медийни изявления прокуратурата прецизира, че в постъпилия от журналиста лист с лица не попада името на президента на Република България. Наблюдаващите прокурори няма да изискват от Министерство на вътрешните работи и други способени органи информация, обвързвана с президента ”, прибавят от държавното обвиняване.

Самият Бареков пък заяви, че е внесъл в прокуратурата своя лист на 15 февруари. През предходната седмица министър председателят Петков пък даде на ВКП лист с 19 имена, измежду които бяха някогашният министър председател Бойко Борисов, депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски, търсения от Интерпол в предишното Христофорос Аманатидис-Таки, Младен Михалев-Маджо, Румен Гайтански-Вълка и други.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР