Успешно нарастване на BEV: № 1 в Европа, № 2

...
Успешно нарастване на BEV: № 1 в Европа, № 2
Коментари Харесай

Volkswagen представи резултатите от стратегията NEW AUTO като основа за 2022

Успешно повишаване на BEV: № 1 в Европа, № 2 в Съединени американски щати, нарастването в Китай е повече от четири пъти
Повишена цялостна резистентност: режийните разноски са доста понижени, висока дисциплинираност на финансовите разноски, понижена доходност
Печалбата се удвои до 20 милиарда евро и възвръщаемостта на продажбите се усили до 8 % (2020: 4,8%)
Силни райони: промени в Северна и Южна Америка, водеща пазарна позиция в Европа и Китай
Стратегията New Auto: Значителен прогрес в построяването на огромни софтуерни платформи

Volkswagen Group показа своята тактика NEW AUTO през миналата година, като постави основите за предстоящ растеж на облагата и подобрявайки устойчивостта на своя бизнес модел в сложна среда. Миналата година Volkswagen реализира поврат в основни райони в света, сполучливо усили делът на електрическата подвижност, построи софтуерни благоприятни условия и увеличи успеваемостта.

Главният изпълнителен шеф Херберт Дийс сподели на конференцията във връзка годишните резултати на Volkswagen във Волфсбург:
„ Войната в Украйна е трагична и предизвиква човешка покруса и стопански катаклизми, които смятахме, че сме преодолели през годините на многоликост и дипломация “, сподели Дийс. „ Volkswagen потвърди своята резистентност през последните години и ще се оправи и с тази рецесия. В същото време ще запазим явен фокус върху използването на нашата тактика NEW AUTO, която ще ни даде опция за самостоятелно бъдеще на подвижност без излъчвания. “

Силни райони: промени в Северна и Южна Америка, водеща пазарна позиция в Китай
Volkswagen Group реализира забележителен прогрес в бизнеса си във всички райони през 2021 година Глобалният отпечатък на групата, комбиниран с верните местни тактики и продуктови миксове, беше от основно значение.

В Северна Америка марката Volkswagen се върна към доходност след няколко години и на трите пазара: Канада, Съединени американски щати и Мексико. Актуализираното портфолио от модели от пет SUV, в това число напълно електрическия ID.4, беше добре признато. Тези модели съставляват повече от 75 % от продажбите в Съединените щати (375 030 бройки). Предстоящият напълно електрически ID Buzz, ще бъде прочувственият мотор за прераждането на марката в този район.

Марката Volkswagen реализира поврат и в Южна Америка. Ориентираните към условията на клиентите нови модели като Taos и Nivus постави основата за постигане на доходност и позитивен чист паричен поток.

В Европа ранното решение на групата да премине на електрическа подвижност и да стартира най-голямата електрическа атака в промишлеността се изплати в допълнение. Групата се трансформира в пазарен водач през 2021 година: всеки четвърти електромобил на акумулатори е от Volkswagen Group. По този метод, въз основа на предварителни данни, Групата преизпълни задачата си за CO2 излъчвания в Европейския съюз, в това число Норвегия и Исландия,

В Китай, най-важният по растеж пазар в международен мащаб, Групата продължава да бъде доста печеливша и е в мощна пазарна позиция. С 16 % пазарен дял, Volkswagen Group има съвсем два пъти по-голям размер от втория по величина съперник. Марката Volkswagen е най-успешната марка с пазарен дял от 11 %. Porsche, Bentley и Lamborghini реализираха върхове по продажби. Групата можеше да продаде доста повече коли през 2021 година, само че не съумя да отговори на огромното търсене заради дефицит на полупроводници.

Успешнo e-представяне: No. 1 в Европа, No. 2 в Съединени американски щати, нарастване повече от четири пъти в Китай.

Успешното e-представяне на Volkswagen Group набра още по-голяма скорост предходната година. Доставките на електрически транспортни средства с акумулатори (BEV) съвсем се удвоиха през 2021 година до повече от 450 000 единици. Така компанията беше номер 1 в този сегмент в Европа и номер 2 в Съединени американски щати. И на двата пазара Групата е постигнала по-високи пазарни дялове на пазара на BEV, в сравнение с целия пазар. Доставките на BEV в Китай се усилиха повече от четири пъти предходната година до 93 000 единици. Нов метод за продажби, ориентиран към по-млади клиенти, в това число 120 поп-ъп местоположения в китайски молове, сполучливо проправи пътя към най-малко удвояване на продажбите на BEV на най-големия обособен пазар на Групата тази година.

Емблематичният нов ID. Buzz, който показан от марката Volkswagen предходната седмица, ще даде спомагателен подтик на електрическата атака. Иконата е освен изцяло електрическа, само че ще се употребява и в бъдещи концепции за самостоятелна подвижност, като да вземем за пример за споделен превоз при посикване.

Солидно финансово показване: устойчивостта на бизнес модела е в допълнение усъвършенствана
През миналата седмица Volkswagen към този момент разгласи главните резултати на Групата за миналата фискална година и вероятностите за 2022 година Годишният отчет, оповестен през днешния ден, показва подробни данни за бизнес представянето по марки и райони.

С понижение на размерите с 6% по отношение на миналата година, приходите от продажби са се нараснали с 12% до 250,2 милиарда евро. Оперативната облага преди специфични позиции съвсем се удвои по отношение на 2020 година и доближи устойчиво равнище от 20,0 милиарда евро. Оперативната възвръщаемост от продажбите преди специфични позиции също се повиши до 8,0 % след 4,8 % през миналата година. Ключът към това финансово показване беше по-добрият микс и удобното ценообразуване, както и понижените режийни разноски.

Контролът на финансовите разноски, стабилната работа с оборотния капитал и позитивният принос на оперативния бизнес на Групата доведоха чистия чист паричен поток на автомобилната дивизия до 15,5 милиарда евро – нарастване с 5,5 милиарда евро по отношение на миналата година. Нетната ликвидност възлиза на 26,7 милиарда евро в края на 2021 година

Също по този начин предходната година Volkswagen инициира стратегия за режийни разноски, с цел да усъвършенства конкурентоспособността и с цел да финансира амбициозната си промяна към електрификация и цифровизация. Целта за 10-процентно понижаване на режийните разноски (без R&D и финансови разходи), в началото заложена за 2023 година, към този момент е реализирана. Този значим стадий способства за облекчение на разноските с 4 милиарда евро по отношение на 2019 година

Арно Антлиц, финансов шеф на Volkswagen Group, сподели: „ Фолксваген Груп усъвършенства цялостната си непоклатимост през 2021 година и реализира солидни резултати и парични потоци макар мощните насрещни ветрове от дефицита на полупроводници. Това показване се дължи на всички наши марки и райони. Постигнахме значими промени в Северна и Южна Америка за марката Volkswagen и изключително нашите премиум марки и финансови услуги дадоха мощен принос. Тези достижения ни дават убеденост, че сме в положение да финансираме устойчиво нашата промяна към NEW AUTO и в тези сложни времена. ”

Напредък по тактиката NEW AUTO: Солидни доказателства във всичките четири платформи
Със своята тактика NEW AUTO, показана предишния юли, Volkswagen Group има за цел да се възползва от бъдещи пулове на облага в четири водещи софтуерни платформи в международен мащаб, които оферират авангардни технологии и непостижим мащаб. През 2021 година беше реализиран забележителен прогрес и в четирите платформи.

Херберт Дийс, основен изпълнителен шеф на Volkswagen Group, сподели при представянето на финансовите доклади за миналата фискална година: „ Миналия юли ние представихме тактиката NEW AUTO, която ще ни поведе да станем резистентен и софтуерно насочен снабдител на подвижност до 2030 година По-малко от една година по-късно към този момент постигнахме значими стадии във всичките четири стратегически платформи. Ние сме на път да използваме бъдещи пулове на облаги и сме изцяло ангажирани да оформим бъдещето на подвижността. "

По отношение на платформата Мехатроника, актуалният модулна платформа за електрическо задвижване (MEB) прави още една стъпка към превръщането й в стандарт за промишлеността за електрчиеска подвижност. Сътрудничеството с Ford преди малко беше разширено до още един BEV модел, който ще бъде построен върху MEB, удвоявайки размера MEB на Ford до 1,2 милиона единици за шестгодишния интервал.

Бяха взети значими решения за Волфсбург, централата на Групата. Trinity, първият модел на марката Volkswagen, основан на SSP (Scalable Systems Platform), ще бъде издигнат в новия усъвършенстван за процеса цех за 2 милиарда евро покрай основния индустриален обект. Заводът ще употребява най-иновативните индустриални способи и ще има чист безпристрастен CO2 отпечатък. Така той ще стане за образец за последователно превръщане на производството в основния цех във Волфсбург и за всички други фабрики на Volkswagen.

Освен това ще бъде построен нов център за научноизследователска и развойна активност на стойност 800 милиона евро за създаването на SSP. Това ще бъде единствената платформа на групата отсега нататък, тя е подготвена за електрическа и самостоятелна подвижност.

Софтуерната платформа беше в допълнение подсилена с нови членове на управническия екип на CARIAD. в този момент ще се концентрира още повече върху органичния напредък и сливания и придобивания за идната си фаза на напредък. CARIAD към този момент сполучливо интегрира софтуерното поделение за камери на Hella и си партнира с BOSCH за самостоятелно шофиране от равнище 3. През 2022 година CARIAD ще влезе в Съединени американски щати и Китай. Това дава опция на Volkswagen Group да приспособява своята разработка на програмен продукт към потребностите на своите международни пазари и в допълнение да форсира процесите.

Днес клиентите към този момент могат да пробват софтуерните решения на CARIAD. Автомобилите са снабдени с актуализации по въздуха и нови функционалности от CARIAD от есента. Групата към този момент е направила повече от 56 000 актуализации по въздуха. През 2022 година ще бъде пусната актуализация на софтуера с неотдавна обновения помощник за пътешестване 2.5, Plug & Charge, обмисляне на маршрут с няколко спирки и обновено гласово ръководство. Volkswagen Travel Assist към този момент е най-добре представящата се система за подкрепяне на лидера в Европа и ще стане още по-добра, с помощта на съдействието с Mobileye.

CARIAD също е в ход за лансиране на унифицираната софтуерна платформа 2.0 за всички марки на Групата, която ще пристигна през 2025 година Като най-малко, към този момент сполучливо е създаден жизнерадостен артикул на тази платформа. Никога до момента съществена софтуерна архитектура не е била тествана и приключена четири години преди началото на производството. Това е изцяло нов метод за софтуерно насочено развиване на коли

Третата платформа има за цел батериите и зареждането. Тъй като зареждането е основен фактор за електрическата подвижност, Volkswagen Group работи върху единна мрежа за зареждане, която обгръща Европа, Съединени американски щати и Китай.

Като цяло до 2025 година са планувани 45 000 зарядни точки с висока мощ по целия свят. Около 10 000 от тях към този момент оперират, а доста други ще бъдат пуснати в употреба тази година. В Европа беше основано взаимно дружество с Enel, а съдействието с BP скоро също ще стартира с първите зарядни станции с висока мощ. В Китай непрестанно се уголемява взаимното дружество на Групата за зареждане - CAMS. Electrify America в Съединени американски щати има нов, спомагателен проект за възстановяване, ориентиран към 10 000 точки за зареждане с висока мощ до 2025 година

Изграждането на водеща платформа за решения за подвижност е различен значим крайъгълен камък на тактиката NEW AUTO. Миналата година дружно с сътрудници Групата инициира предложение за усвояване на Europcar като основен детайл на тази платформа. Очаква се договорката да бъде приключена през второто тримесечие на 2022 година

Автономните транспортни услуги също ще бъдат неразделна част от това портфолио за подвижност. ID Buzz AD ще играе значима роля тук. Със софтуера на ARGO AI ID Buzz AD към този момент тества самостоятелните си функционалности в Мюнхен. Тестове също се възнамеряват да стартират в Съединени американски щати през 2023 година Целта е да започват услугите за търговски самостоятелен споделен транспорт в Хамбург през 2025 година

*Източник: www.volkswagen.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР