US Open, втори кръгАрина Сабаленка – Кая Канепи 2-6, 7-6(8),

...
US Open, втори кръгАрина Сабаленка – Кая Канепи 2-6, 7-6(8),
Коментари Харесай

Сабаленка спаси два мачбола и триумфира след драматичен обрат


US Open, втори кръг

Арина Сабаленка – Кая Канепи 2-6, 7-6(8), 6-4

Арина Сабаленка се класира за трети кръг на Откритото състезание на Съединени американски щати след трагична победа над международната №34 Кая Канепи. Белорускинята бе доста покрай отпадане, само че сподели изумителна борбеност и стигна до трагичен поврат откакто във втората част навакса пасив от 1-5 и избави два мачбола в тайбрека.

Следващата съперничка на международната №6 ще бъде Клара Бюрел или Алисън Ван Уитванк.

В първите три гейма никоя от съперничките не завоюва подаването си, само че Канепи първа съумя да затвърди своя поробив и направи резултата 3-1 в своя изгода. Сабаленка редуцира пасива си, само че по-късно естонката заигра с доста повече скорост и експанзия и даде единствено четири точки в идващите три гейма, наддеялвайки изрично с 6-2 в първата част.

В началото на втория сет Канепи продължи да господства и съвсем реши мача в своя изгода, записвайки два следващи пробива за 5-1. Впоследствие обаче Сабаленка подсети за най-силните си дни в Тура, като стартира да пласира все по-бързи и разнородни офанзиви, за които нейната съперничка не успяваше да откри отговори. Белорускинята изравни геймовете и бе покрай цялостен поврат, само че пропусна брейкпойнт при 5-5 и след това се стигна до тайбрек.

В него Сабаленка стигна до сетбол, който обаче не съумя да осъществя, след което пред Канепи се откриха две благоприятни условия да завърши мача. Световната №6 обаче съумя да откри излаз от привидно безнадеждната обстановка и изравни резултата в мача след 7-6(8).

Третият сет изобилстваше с надигравания с форхенд от главната линия, в които Сабаленка сподели по-голяма устойчивост. Белорускинята съумя да пробие в петия гейм, след което избави брейкпойнт и усили преднината си на 4-2. Подобно на Канепи в тайбрека на втория сет, в оказалия се финален в мача десети гейм Сабаленка пропусна два мачбола, само че също по този начин отрази и две точки за пробив и в последна сметка надви с 2-6, 7-6(8), 6-4 след 2 часа и 18 минути на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР