Министерството на финансите на САЩ наложи днес санкции на руски

...
Министерството на финансите на САЩ наложи днес санкции на руски
Коментари Харесай

САЩ санкционираха партньор на руския олигарх Олег Дерипаска

Министерството на финансите на Съединени американски щати наложи през днешния ден наказания на съветски жител и три основани в Русия компании, за които съобщи, че са се пробвали да избегнат американски наказания със скица, която би могла да размрази повече от 1,5 милиарда $, принадлежащи на съветския металургичен магнат Олег Дерипаска (на снимката), съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Дерипаска, който също бе подложен под глобите на Съединени американски щати през през април 2018 година, навлезе в търговията с метали след разпадането на Съветският съюз и натрупа благосъстояние, като изкупи дялове в алуминиеви фабрики. Тази година сп. " Форбс " оцени положението му на 2,8 милиарда $.

Американското министерство на финансите заяви, че през юни 2023 година Дерипаска е координирал с съветския жител Дмитрий Белоглазов, притежател на основаната в Русия компания за финансови услуги " Титул " ООД планувана договорка за продажба на замразените акции на Дерипаска в европейска компания.

В рамките на няколко седмици по-късно като дъщерно сдружение на " Титул " ООД е основана основаната в Русия компания за финансови услуги " Илиадис " АД. В началото на 2024 година „ Илиадис “ АД придобива основаната в Русия капиталова холдингова компания " Расперия ", която държи замразените акции на Дерипаска.

Министерството на финансите на Съединени американски щати заяви, че на Белоглазов, " Титул " ООД и " Илиадис " АД са наложени през днешния ден наказания поради това, че работят или са работили в бранша на финансовите услуги на Русия. Министерството съобщи, че " Расперия " е глобена за това, че е притежавана или следена от или е работила от името на " Илиадис " АД.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР