US Open, трети кръгКарлос Алкарас – Дженсън Бруксби 6-3, 6-3,

...
US Open, трети кръгКарлос Алкарас – Дженсън Бруксби 6-3, 6-3,
Коментари Харесай

Алкарас елиминира Бруксби и записа историческо постижение


US Open, трети кръг

Карлос Алкарас – Дженсън Бруксби 6-3, 6-3, 6-3

Карлос Алкарас ще играе на осминафиналите на US Open във втори пореден сезон. Испанецът доближи до тази фаза след чиста победа над представителя на домакините Дженсън Бруксби. Световният №4 се озова в сложна обстановка, откакто изостана с 0-3 в третия сет, само че реагира по превъзходен метод и стигна до подобаващ триумф. По този метод испанецът стана най-младият състезател, класирал се на два поредни осминафинала на US Open след Пийт Сампрас през 1989 и 1990 година

Негов конкурент на осминафинала ще бъде спечелилият от конфликта сред Марин Чилич и Даниел Еванс.

Алкарас бе доста по-агресивен и направи повече непредизвикани неточности (33-24), само че за сметка на това записа повече асове (7-2) и имаше голямо предимство във връзка с уинърите (43-10). Испанецът завоюва 72% от точките си на първи сервис (34/47) и осъществя шест от деветте си брейкпойнта (67%), до момента в който Бруксби оползотвори три от четирите си шанса за пробив (75%).

Първият късмет за пробив се откри пред Алкарас при 2-1, само че Бруксби избегна заплахата с доста добра офанзива от главната линия. Това обаче не спря стремежа на испанеца за дълго. Сервисът на младежа му донесе голям брой лесни точки, пристигнали след разигравания до 5 удара и по този метод осъществя първия брейк в мача и натрупа преднина от 5-2. Бруксби опита да навакса изоставането си, само че Алкарас продължи да бъде доста стабилен на сервис и поведе в мача след 6-3.

В началото на втората част двамата си размениха по един пробив и по този начин се стигна до 2-2. Впоследствие Алкарас промени тактическия си проект и заложи на по-дефанзивен метод, като все по-често прибягваше до високи и мудни топки. Това очевидно наруши ритъма на Бруксби, като в множеството случаи американецът пръв опитваше да бъде нападателен и да завърши разиграването с уинър.

Това обаче докара до голям брой непредизвикани неточности от негова страна, което доста улесни Алкарас. След като тактическият му проект проработи испанецът съумя да запише още два пробива и по този метод да завоюва и втория сет с 6-3.

Противно на развиването на мача до този миг, третият сет стартира с два поредни брейка на Бруксби и преднина от 3-0 за американеца. Световняит №43 обаче показваше все по-висими признаци на отмалялост, до момента в който Алкарас бе на другата прекаленост.

Испанецът наложи непостижимо за съперника си движение, тичайки неуморно по целия корт. Това оказа помощ на двукратния четвъртфиналист от Големия шлем да обезврежда все по-лесно офанзивите на Бруксби, като в последна сметка не загуби повече геймове до края на дуела и оформи крайното 6-3, 6-3, 6-3 по-късно повече от два часа игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР