Ураганът "Харви", който вчера удари щата Тексас, вече взе и

...
Ураганът "Харви", който вчера удари щата Тексас, вече взе и
Коментари Харесай

Ураганът „Харви“ вече взе и жертви

Ураганът "Харви ", който през вчерашния ден удари щата Тексас, към този момент взе и жертви. Първонаално бе обявено за двама души. Но по-късно броят на починалите се усили до трима.

Спасителните служби не престават да разчистват руините, да отстраняват повалените дървета и обърнатите коли в град Рокпорт, който се оказа на пътя на стихията. В същия град са ранени 14 души, оповестяват международните организации, съобщи Нова телевизия.

Американската брегова защита е избавила минимум 20 души при разнообразни произшествия, свързани с урагана. Два хеликоптера са съумели да спасят 18 души - трима от рибарска лодка, четирима от шлеп и 11 от два влекача. Бреговата защита избавила също двама души и кучето им, блокирани покрай Рокпорт. Кметът на града заяви по-рано, че доста здания - както жилищни, по този начин и на частни компании, са разрушени изцяло.

Най-мощният от 2005 година насам в Съединени американски щати вихър понижи силата си до тропическа стихия в събота, само че извънредно тежките наводнения не престават. Дъждовете обаче могат да доближат до 100 литра на кв. м тук-там и ще продължат до четвъртък, което ще провокира пагубни наводнения и евентуални жертви.

Синоптиците предизвестиха за заплаха от торнадо по крайбрежието на щатите Тексас и Луизиана. Жители на предградието на град Хюстън, Сайпръс, оповестиха за минало торнадо, което нанесло провали на няколко къщи и други здания, без обаче някой да пострада.

Ако ураганът "Харви” унищожи изцяло повече от 200 млн. домове в американския щат Тексас, какъвто е най-лошият сюжет съгласно експертите, възобновяване им може да коства към 39,6 милиарда Долара, съобщи БГНЕС. Това са изчисленията на консултантската компания по недвижими парцели CoreLogic. Стихията към този момент е класифицирана в трета от петте вероятни категории на мощ и заплаха за популацията.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР