Управляваща партия на Румъния - ПСД реши да уволни ръководителите

...
Управляваща партия на Румъния - ПСД реши да уволни ръководителите
Коментари Харесай

Управляващите в Румъния провеждат чистка на ръководни постове

Управляваща партия на Румъния - ПСД реши да уволни ръководителите на данъчната и здравноосигурителната организации, оповестява " Бизнес ревю ".

Премиерът Виорика Данчила подписа две указа за промяна на ръководителите на ANAF, румънската данъчна организация и CNAS, здравноосигурителната институция - Михаела Трикулеску и Адриана Котел.

Двете длъжностни лица са назначени благодарение на Дариус Валков, някогашен стопански консултант на премиера Виорика Данчила, заставен да подаде оставка в понеделник след осъждането на някогашния водач на ПСД Ливиу Драгня.

Трикулеску е сменена от Мирела Калугареану, някогашен началник на ANAF през 2017 година, и от Разван Вулканеску, някогашен вицепрезидент на CNAS.
 3 година и шест месеца затвор за шефа на ръководещите социалдемократи в Румъния
3 година и шест месеца затвор за шефа на ръководещите социалдемократи в Румъния

Това е най-влиятелната фигура в политическия живот на северната ни съседка

Водещи политици от ръководещата румънска социалдемократическа партия (ПСД) са отстранени от лидерски позиции в опит да се избави имиджа на до неотдавна най-голямата политическа организация в страната.

Тези, които имат близки политически връзки и другарство с Драгня , най-могъщият политик в Румъния, в този момент са " ловувани " и принуждавани да подадат оставка от всичките си партийни управителни постове .

" Първата глава която пада " е на генералния секретар на ПСД Кодрин Стефанеску. Той ще бъде сменен от Родика Насар, която е близка кмета на Букурещ Габриела Файра и до момента не е била в предните редици на ПСД. Стефанеску е един от най-големите поддръжници на Драгня и е подкрепял всичките му решения.

Виорика Данчила разгласи и че ще прекъсне всички връзки с Анка Александреску, която до неотдавна бе консултант по връзките , като я в профил от двата и поста в държавното управление и в ПСД. Александреску е назначена на тези позиции от Драгня .
 Президентът на Румъния: Крадците са за пандизите, а не отпред на страната
Президентът на Румъния: Крадците са за пандизите, а не отпред на страната

Никой не е и никой не би трябвало да бъде над закона
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР