Управлението на операциите на Вагнер“ в Централноафриканската република (ЦАР) ще

...
Управлението на операциите на Вагнер“ в Централноафриканската република (ЦАР) ще
Коментари Харесай

Bloomberg: Мрежата на Вагнер в Африка преминава под контрола на министерството на отбраната

Управлението на интервенциите на „ Вагнер “ в Централноафриканската република (ЦАР) ще бъде поверено на подизпълнител, обвързван с съветското министерството на защитата, твърди организация Bloomberg, която се базира на човек, непосредствен до ведомството, и на още двама души, близки до „ Вагнер “.

Според източниците, цялата загадка задгранична мрежа на „ Вагнер “ би трябвало да попадне под „ дейно съветско военно командване “. Владимир Путин се стреми да поеме контрола над големите интервенции на Вагнер в Африка и Близкия изток, разяснява на собствен ред организация УНИАН.

Това би поставило завършек на система, която разреши на Путин да отхвърля виновността си, само че разреши на Пригожин да получи много огромна степен на самостоятелност. В края на предходната седмица Путин подписа декрет, с който подреди на наемниците на „ Вагнер “ да положат клетва. Един от източниците означи, че този ход идва след посещаване на почитан съветски боен в Либия и Сирия.

Седмици преди гибелта на Пригожин мрежата му бе изправена пред засилен напън от министерството. На групата беше неразрешено да употребява съветски военнотранспортни самолети и Кремъл изиска от Сирия да забрани на организацията да употребява авиобазата Хмеймим, сподели източник. Това би усложнило логистиката и Пригожин предприе пътешестване, оказало се последно, с цел да позволи тези проблеми.

Докато Пригожин пусна видеозапис за набиране на личен състав за интервенции в Африка, заместник-министърът на защитата Юнус-Бек Евкуров беше на посещаване в Либия и Сирия, с цел да договаря за прехвърлянето на интервенцията „ Вагнер “ под контрола на Министерството на защитата.

След гибелта на Пригожин множеството от бойците ще бъдат изведени от Беларус доникъде на септември. Според Центъра за национална опозиция наемниците ще бъдат изпратени в африканските страни - в Нигер, Либия, Судан, Мали, ЦАР и Мозамбик. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР