Управителният съвет на Сдружение ПФК Ботев излезе с официална позиция,

...
Управителният съвет на Сдружение ПФК Ботев излезе с официална позиция,
Коментари Харесай

Сдружение ПФК Ботев отговори на Георги Самуилов

Управителният съвет на Сдружение ПФК Ботев излезе с публична позиция, в която разкритикува притежателя Георги Самуилов, който заплаши, че може да спре да дава пари за клуба. Публикуваме позицията на Сдружението без редакторска интервенция:

До последователите и симпатизантите на ПФК Ботев Пловдив, до футболната общност

Уважаеми ботевисти, уважаеми другари на футбола,

Сдружение ПФК Ботев е юридическото лице, легален приемник на ФК Ботев Пловдив, основан през март 1912 год.

Сдружението е учредено през 1990 год. В него членуват представители на всички фенски организации и то съставлява необятен кръг от последователите на Ботев Пловдив.

Сдружението е собственик на четирите детайла на финансовия феърплей, според нормативите на УЕФА: седалище, име, клубни цветове, емблема на футболния клуб.

Сдружението е член на БФС и с помощта на това събитие ПФК Ботев АД с мажоритарен притежател Георги Самуилов взе участие в българското състезание.

Сдружението през 2010 год. възобнови присъединяване на клуба в българския футбол след банкрута на акционерното сдружение с мажоритарен притежател Д. Христолов.

Сдружението пое клуба през 2014 год. след банкрута на КТБ АД и под негово управление през 2017 год. ПФК Ботев Пловдив завоюва две купи в една и съща година.

Поради гореизложените обстоятелства, Сдружението е поръчител и притежател на цялостната отговорност за положението и съществуването на достоверния Ботев (Пловдив).

За да извършва горепосочените си функционалности, Сдружението има право на един член в Съвета на шефовете на АД, според Устава на ПФК Ботев АД, и този член се дефинира само и единствено от Общото заседание на Сдружението, което е независимо и без значение юридическо лице и всякаква интервенция в неговите каузи е неприемлива.

В актуалната обстановка на седемчленен Съвет на шефовете на акционерното сдружение, Сдружението няма никаква правна и фактическа опция, както и никакви планове, да ръководи ПФК Ботев Пловдив. Неговата роля е да пази ползите на вековния клуб, тъй като Ботев Пловдив е основан от почитателите за почитателите, а не за мажоритарния притежател, който и да е той, тъй като Ботев Пловдив го е имало и ще го има преди и след него.
Важно е да съобщим, че прехвърлянето с писмен контракт на 60% от акциите от Сдружението на сдружение на сегашния мажоритарен притежател стана през 2018 год. при следните отговорности на същия:

1. Да развива и финансира ПФК Ботев Пловдив, както и да построи стадион " Христо Ботев ", според утвърждения от Община Пловдив капиталов план.

2. В взаимен разговор с останалите акционери и в частност със Сдружение ПФК Ботев да разиска и одобри механизъм, който подсигурява опазване на седалище, име, клубни цветове, емблема на футболния клуб и право на прилагане на стадион " Христо Ботев ", в това число посредством промени в Устава на сдружението и регистриране в Търговския указател.

3. Да създаде тактика и проект за развиване на ПФК Ботев Пловдив посредством промени в управническата конструкция на клуба за привличане на нови членове на Съвета на шефовете с опит, знания и престиж, ангажирани със стратегическото и оперативното му ръководство.
Кое от тези отговорности е изпълнено от мажоритарния притежател всеки може самичък да реши. Поради това, нямаме предпочитание същият да напуща клуба и изрично се противопоставяме на всевъзможни опити да бъдем използвани като причина за ново бягство от Ботев Пловдив, каквото актуалният притежател направи един път при избрани политически условия при започване на 2017 год.
Настояваме мажоритарният притежател да извърши поетите от него договорни отговорности и други реципрочни задължения, като не се слага над Закона и съблюдава правовия ред.

Оставаме с схващане и без коментар последното изказване на мажоритарния притежател от 05.02.2020 год. в жанр 90-те години на предишния век.

06.02.2020 год., гр. Пловдив
УС на Сдружение ПФК Ботев Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР