Унгарският премиер Виктор Орбан се очаква да пристигне в Москва

...
Унгарският премиер Виктор Орбан се очаква да пристигне в Москва
Коментари Харесай

Орбан пристига в Москва, въпреки критиките

Унгарският министър председател Виктор Орбан се чака да дойде в Москва във вторник – 01 февруари, където ще се срещне с съветския президент Владимир Путин, съобщи Агенция Франс Прес. Посещението е мощно подложено на критика от унгарската съпротива поради настоящето напрежение към Украйна.

На власт от 2010 година, Орбан построи другарски връзки с господаря на Кремъл макар многото рецесии сред Москва, от една страна, и Европейския съюз и НАТО, от друга, две организации, на които Унгария е член. Това посещаване идва в разгара на руско-западното опълчване за Украйна, която е комшия на Унгария.

Виктор Орбан, който има свои различия с Киев по въпроса за унгарското малцинство в Украйна, не се стопира на геополитически тематики, потвърждавайки, че идва в Русия, с цел да „ усили вноса на газ “, когато Европа обмисля да понижи зависимостта си от съветските въглеводороди. Консервативният министър-председател като цяло демонстрира огромна непосредственост с Москва по доста въпроси, като през годините се трансформира в водач на Европейски Съюз, който е в естетика с Владимир Путин.

Кремъл дефинира визитата на Орбан като „много важно“, като уточни, че комерсиалното и енергийното съдействие, както и „обмен на отзиви по настоящи проблеми за гарантиране на европейската сигурност“ ще бъдат в центъра на диалозите.

По украинския въпрос Будапеща наподобява не желае да разполага войски на НАТО на своята територия в отговор на напрежението.

Унгарският външен министър Петер Сиярто съобщи, че не желае „нова Студена война“ поради договарянията по отношение на настояването на Съединени американски щати за разполагане на войски на Алианса в Унгария. „ Унгария е предан член на НАТО, само че ползите на нашата страна повече дават отговор на спокойно урегулиране на украинско-руския спор посредством договаряния “.

Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР