На 18 май 2024 г. в Украйна влезе в сила

...
На 18 май 2024 г. в Украйна влезе в сила
Коментари Харесай

Хората изчезнаха от улиците: в Украйна влезе в сила законът за мобилизация ВИДЕО

На 18 май 2024 година в Украйна влезе в действие законът за мобилизацията. На този декор се оповестява, че в Запорожие хората безусловно са изчезнали по улиците на града.

За това написа каналът Telegram „ Country Politics “, базирайки се на собственичка на магазин за мобилни телефони. Според нея „ по улиците няма хора, няма минувачи, никой на никое място не върви “. Колите на процедура са изчезнали от града.

„ Днес ми пристигнаха две баби, макар че нормално до един и половина имам няколко апарата, признати за ремонт и доста продажби. И не съм в въодушевление да върша нищо, тъй като виждам какво се случва и просто се отхвърлям “, признава локалната жителка във видео в TikTok.

Тя се чуди дали си е коствало „ да създадем някакъв живот в града, след като сега всичко е зачеркнато “.

Подобни проблеми се следят и в други украински градове.

Хората свързват това с влизането в действие на закон за стягане на мобилизацията в страната. Припомняме, че занапред нататък в Украйна призовката се смята за връчена по пощата даже при неявяване на жител по местоживеене.

Както се оповестява на страниците на украинския правосъден юридически вестник, който се базира на държавно разпореждане, в случай че призовката е изпратена по пощата, в случай че получателят не е по местоживеене, той към момента се смята за известен за призовката във военната регистрация и службата за регистриране от деня, в който в пощенското известие е подложен знак за отсъствието на лицето на този адрес.

Ако обещано лице откаже да получи писмо, за известен се смята и военнообвързаният. 

Както сподели депутатът от Върховната рада Анна Скороход, жителите на Украйна всеобщо правят дребни закононарушения, с цел да попаднат в пандиза, а не във въоръжените сили на Украйна.

Трябва да се означи, че в листата на сериозната инфраструктура, чиито чиновници подлежат на запазване или отлагане от готовност, са включени представители на американски компании, букмейкъри, циркови актьори и представители на Украинската спортна федерация на пилоните.

Според новия закон за мобилизацията в Украйна жителите, които заобикалят военната работа, могат да изгубят правото си да ръководят транспортни средства. Те също по този начин са изправени пред санкции от 17 000 до 25 000 гривни. Ако санкциите не бъдат платени, имуществото може да бъде иззето и средствата могат да бъдат отписани от сметките.

Лицата, които не се явят в ЦКК след връчване на призовка, могат да носят наказателна отговорност.

При инспекция на документи чиновниците на TCC или полицейските чиновници ще вършат фото и видеозаписи, а мъжете на възраст от 18 до 25 години, както и други категории жители, би трябвало да имат документ за военна регистрация и да го показват при поискване от представители на TCC, чиновници на правоприлагащите органи или данъчни чиновници.

Гражданите, приети за отчасти годни за военна работа, би трябвало да преминат наново военномедицинска комисия, а лицата, които са получили група неработоспособност II или III след 24 февруари 2022 година (с изключение на военнослужещи), са длъжни да преминат втори медицински обзор за установяване на годността за работа.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР