Унгарският парламент избра депутата от управляващата партия Фидес Каталин Новак

...
Унгарският парламент избра депутата от управляващата партия Фидес Каталин Новак
Коментари Харесай

Каталин Новак стана първата жена президент на Унгария

Унгарският парламент избра депутата от ръководещата партия Фидес Каталин Новак за първата жена президент на страната, написа Ройтерс.

44-годишният Новак е била заместник-председател на партията на премиера Виктор Орбан и министър по фамилните въпроси, отговарящ за неговата стратегия за икономическа поддръжка за междинната класа, в това число дотации за жилища, жилищни заеми и понижаване на налозите.

Анализатори споделят, че Орбан, който е изправен пред избори след по-малко от четири седмици, е призовал гласоподавателите да изберат Новак. Тя е майка на три деца, брачният партньор ѝ работи в Националната банка на Унгария. Новият държавен глава поддържа закона за възбрана на пропагандата на хомосексуалността измежду децата, което провокира неодобрение измежду ЛГБТ-общността и европейски служители в Брюксел. За нея в Унгария живеят хора единствено от два пола – мъже и дами.

Новак ще наследи Янош Адер, различен последовател на партията Фидес, откакто завоюва 137 гласа, съгласно данни на уеб страницата на Народното събрание. Кандидатът на опозицията Питър Рона е получил 51 гласа.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР