Унгарската група OTP съобщи, че е приключила сделката по придобиване

...
Унгарската група OTP съобщи, че е приключила сделката по придобиване
Коментари Харесай

OTP купи Societe Generale в Сърбия

Унгарската група OTP заяви, че е завършила договорката по придобиване на бизнеса на Societe Generale в Сърбия. Банката ще продължи да работи на локалния пазар под ново име - Банка ОТП Сърбия.

" Процесът на интеграция сред двете сръбски банки, Войводинска банка и Банка ОТП Сърбия, ще докара до основаването на една от водещите банкови институции на локалния пазар както по мярка на активите, по този начин и по брой обекти в клонова мрежа, и по величина на портфолиото от заеми и депозити ", оповестиха от банката.

OTP закупи и бизнеса на Societe Generale и в България, както и в Черна гора, Словения, Албания, Молдова и Северна Македония.

" Societe Generale работи сполучливо повече от 40 години в Сърбия. Тя е една от най-иновативно насочените банки на пазара и стана доста скъп член на фамилията на Група ОТП. С тази договорка ние удостоверяваме освен нашия дълготраен и сериозен ангажимент към сръбския банков пазар, само че също по този начин демонстрираме, че Група ОТП има солидна основа, добре капитализирана е, има изключителна ликвидност и управлението на групата се ангажира да ускорява и усъвършенства районното наличие ", съобщи Ласло Волф, зам.-изпълнителен шеф на Банка ОТП в Унгария и Председател на борда на шефовете на Банка ОТП Сърбия, като добави, че това събитие е значим миг за развиването на банковата група в Сърбия.

Процесът на интеграция на Банка ОТП Сърбия и Войводинска банка се възнамерява да продължи до 2021 година Дотогава двете банки ще работят като независими юридически лица. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР