Унгария ще продължи да подкрепя категорично България в пътя ѝ

...
Унгария ще продължи да подкрепя категорично България в пътя ѝ
Коментари Харесай

Унгария ще ни подкрепя за Шенген. Борисов разговаря с Орбан

Унгария ще продължи да поддържа изрично България в пътя ѝ към Шенген, написа във Facebook водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. В обявата си той показва още, че е разговарял през днешния ден с унгарския министър председател Виктор Орбан. 

" Информирах го, че през вчерашния ден Народното събрание дефинитивно отстрани спомагателната такса за транспорт на газ. В края на седмицата решението ще бъде оповестено и в Държавен вестник.

С унгарския министър председател се обединихме към извода, че всички въпроси в двустранните ни връзки са изчистени и  Унгария ще продължи да поддържа изрично България в пътя ѝ към Шенген “, се показва в поста на Бойко Борисов.

" Двамата с Орбан си дадохме ясни гаранции, че и отсега нататък ще продължим да си сътрудничим в изискванията на разговор по всички тематики от дневния ред на Европейски Съюз ", отбелязва още Борисов.

Народното събрание одобри през вчерашния ден отпадането на спомагателната такса върху съветския газ, каквато България имаше желание да наложи.

Унгария предизвести на 16 декември, че ще наложи несъгласие на присъединението на България към Шенгенското пространство за свободно придвижване, в случай че тя не анулира таксата върху преноса на съветски газ. 

За сходен проблем дни преди този момент призна и министър председателят Николай Денков. Той обаче е бил подложен единствено на импровизирано равнище. След това обаче пристигна като предизвестие на министър.

Денков сподели още, че казусът е нямало да бъде подложен публично, в случай че Народното събрание бе дал своя вот отпадането на таксата в края на предходната седмица, както бе заложено в неговата стратегия.

Тогава обаче съвещанията бяха анулирани, тъй като Българска социалистическа партия, " Възраждане " и " ИТН " блокираха парламентартната естрада.


Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР