Унгария обяви днес, че плаща равностойността на близо 37,5 долара

...
Унгария обяви днес, че плаща равностойността на близо 37,5 долара
Коментари Харесай

Унгария плаща по над 37 долара за доза от китайска ваксина

Унгария разгласи през днешния ден, че заплаща равностойността на близо 37,5 $ за доза от имунизацията против ковид на китайската компания Sinofarm, само че посочи нейната значимост за унгарската имунизационна акция в миг, когато беше записано рекордно нарастване на новите случаи на вируса, съобщи Ройтерс.

След като разкритикува бавното движение на имунизационната стратегия на Европейския съюз, Унгария поръча дози от имунизацията на Sinofarm и от съветската ваксина " Спутник V ", макар че никоя от тях не е получила регулаторно утвърждение в Европейски Съюз.

Висш държавен чиновник акцентира значимостта на двете ваксини за Унгария, откакто в страната бяха регистрирани рекордните 8312 нови заразявания и 172 смъртни случая през последното денонощие, макар че в понеделник бяха въведени нови ограничаващи ограничения.

" С поръчването на ваксини и от Изтока ние можем да имунизираме с към половин милион повече хора (отколкото, в случай че се разчита единствено на доставки от Запада) ", сподели началникът на премиерската канцелария Гергей Гуяш.

С пристигналите през днешния ден 450 000 дози от имунизацията на Sinofarm доставките от Китай доближиха 1 милион дози.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР