Унгария и Полша искат гласът им да се чува силно

...
Унгария и Полша искат гласът им да се чува силно
Коментари Харесай

Унгария и Полша поискаха гласът им да се чува по-силно в ЕС


Унгария и Полша желаят гласът им да се чува мощно при определянето на бъдещето на Европа и твърдо отхвърлят системата на мигрантските квоти в Европейски Съюз, сподели през днешния ден унгарският министър председател Виктор Орбан, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция. 

``
реклама

" Ние желаеме гласът ни да се чува мощно, защото страните от Централна Европа имат визия за бъдещето на Европа ", акцентира унгарският министър-председател на взаимна конференция с гостуващия в столицата Будапеща негов полски сътрудник Матеуш Моравецки. 

" Миграционната политика на Европейски Съюз се провали. Трябва да продължим и отсега нататък да охраняваме границите.

Нелегалната миграция би трябвало да бъде пресечена. Не би трябвало да одобряваме мигранти тук, а да доставяме помощта там, където тя е нужна ", акцентира Орбан, представен от ТАСС.

Моравецки изрази единодушие с този метод. " Само суверенни страни могат да вземат решение кого да одобряват и кого - не ", уточни новият полски министър председател и добави, че " страните от Централна Европа вършат доста за усмиряване на напрежението по източната граница на Европейски Съюз ", като одобряват мигранти от Украйна. " Ние разбираме европейската взаимност и сме подготвени да оказваме помощ по места ", съобщи Моравецки. 

Унгарският и полският министър председател разискаха и въпроси от сферата на икономическото съдействие и развиването на района. 

" Страните от Централна Европа и нейните стопански модели действат добре. Сега това е най-бързо развиващият се район в Европейски Съюз ", уточни Орбан. " За Полша и Унгария, за цяла Централна Европа е значимо развиването на инфраструктурните връзки по направление север-юг ", сподели унгарският министър председател и добави, че с полския си сътрудник са разискали и обединяването на енергийната инфраструктура. 

Миналия месец Орбан, някогашен съдружник на Полша в Европейския съюз, даде да се разбере, че Унгария ще блокира всевъзможни опити за лишаване на правото на гласоподаване на Полша в Съвета на Европейски Съюз, напомня Ройтерс. Това стана, откакто Европейската комисия заплаши Полша с такава наказателна мярка поради противоречивите правосъдни промени. / Пик бг

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР