„Умните къщи ще съчетават в себе си системи за „тесен

...
„Умните къщи ще съчетават в себе си системи за „тесен
Коментари Харесай

Изкуственият интелект се настанява бавно, но трайно в домовете ни

„ Умните къщи " ще съчетават в себе си системи за „ стеснен " изкуствен интелект, с които към този момент разполагаме, сподели пред Радио София футурологът Мариана Тодорова, създател на книгата „ Изкуственият разсъдък ". Това значи в едно домакинство всички електроуреди да бъдат свързани в система и да бъдат снабдени със датчици за интернет на нещата. Такава организация би дала опция притежателят да заложи стратегия със своята диета и „ умният " ледник да поръчва автоматизирано храните, от които има потребност, когато те свършат.

По сходен метод може да се реализира регулирането на отоплението и осветлението в дома. Тези къщи ще могат да закупуват независимо електричество на по-ниска цена от други здания и обекти, които го създават. Фасадите ще бъдат направени на правилата на 3D и 4D принтирането, като ще могат да трансформират характерностите си през другите сезони, с помощта на което ще се отличават с висока успеваемост.

Мариана Тодорова чака до 10 години всеобщо да се премине към „ умни домове " с стеснен изкуствен интелект, защото технологиите в тази област не са доста скъпи и са налични.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР