УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ стартира кампания по безвъзмездно кръводаряване от

...
УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ стартира кампания по безвъзмездно кръводаряване от
Коментари Харесай

„Пирогов“ с кампания „Дари кръв! Стани нечий герой!“

УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ започва акция по безплатно кръводаряване от 6 до 12 юни 2022 година в Национален център по трансфузионна хематология, оповестяват от лечебното заведение. Всички искащи, които желаят да оказват помощ на болница „ Пирогов “, могат да дарят кръв на адрес на НЦТХ - ул. Братя Миладинови №112 в работното време - от понеделник до петък сред 08:00 и 18:00 часа с спиране сред 12:00 и 13:00 часа и сред 09:00 и 15:00 часа в почивните дни.

В дните понеделник – 6 юни, и вторник – 7 юни, е проведен изнесен пункт за кръводаряване в болница „ Пирогов “, централно ниско тяло, ет. 2 - от 9:00 ч. до 13:00 ч.

Кръводаряването е потребно. То подтиква процеса на възобновяване на кръвните кафези и усилва защитните сили на организма. Количествено кръвта се възвръща за към едно денонощие, а качествено – за 3-4 седмици, напомнят от болничното заведение.

Спешната болница има потребност всекидневно от огромни количества кръв и кръвни артикули. „ За нас всяка помощ е скъпа, а всеки един от вас действително може да се трансформира в воин за нечий живот “, означават от лечебното заведение.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР