Ултранационалистическият президент на Република Сръбска, Милорад Додик е получил покана

...
Ултранационалистическият президент на Република Сръбска, Милорад Додик е получил покана
Коментари Харесай

Додик получи покана от Лукашенко да посети Беларус

Ултранационалистическият президент на Република Сръбска, Милорад Додик е получил покана от президента на Беларус Александър Лукашенко за публично посещаване.


Поканата на Лукашенко беше предадена на Додик от посланика на Беларус в Босна и Херцеговина Владимир Улахович по време на срещата им в Баня Лука, заяви " Албениън пост ".

Чрез обява в обществената мрежа X Додик написа, че е уведомил посланика на Беларус за политическата обстановка в районен съд, като добави, че Република Сръбска е " институционално постоянна " и съобщи, че съблюдава Конституцията и Дейтънското спокойно съглашение, и акцентира " уговорката на институциите на районен съд да поддържат мира и стабилността ".

Беларус е съдружник на Руската федерация и като подобен е в листата със наказания на западните страни. Минск неведнъж оказва помощ на Кремъл в неговата непровокирана експанзия против Украйна.

Лукашенко е правилен на съветския президент Владимир Путин. И двамата показват поддръжката си за Додик, който е упрекван в предприемането на дестабилизиращи дейности в Босна и Херцеговина, които опонират на Дейтънското съглашение.

Република Сръбска е и повода Босна и Херцеговина да не може да наложи наказания на Русия поради експанзията ѝ в Украйна, като по този метод се подрежда до Сърбия измежду дребното страни на остарелия континент, които не са съгласувани. със западната политика.

Самият Додик е глобен от Съединените американски щати и Обединеното кралство, а заради дестабилизиращите му дейности Европейският съюз постоянно е призоваван да направи същото. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР