Украйна ще има само един опит да предприеме голяма контраофанзива

...
Украйна ще има само един опит да предприеме голяма контраофанзива
Коментари Харесай

Новият президент на Чехия: Украйна ще има само един опит за контранастъпление

Украйна ще има единствено един опит да предприеме огромна контраатака за освобождение на окупираните от руснаците територии, защото е доста евентуално да няма задоволително запаси за още една. Това предизвести новият президент на Чешката република Петр Павел в изявление за полския вестник Rzeczpospolita, съобщи " Фокус ".

По думите на пенсионирания военачалник от НАТО контранастъплението би трябвало да се реализира в границите на няколко месеца, а " прозорецът на опциите е отворен тази година “. Според Павел ще бъде извънредно мъчно да се поддържа доста равнище на западна помощ след идната зима.

" Умората от войната е освен изчерпването на човешки запаси и съоръжение, унищожаването на инфраструктурата в Украйна, само че и умората в страните, които дават помощ. Много страни, доста политици чакат прочут прогрес през тази година “, изясни чешкият президент.

" Смятам, че Украйна ще има единствено един опит да стартира огромна контранастъпление. Следователно, в случай че реши да стартира огромна атака и тя се провали, ще бъде извънредно мъчно да получи средства за последваща такава “, изрази убеденост пенсионираният военачалник.

Освен това Павел напомни, че през идната година в Съединени американски щати ще се проведат президентски избори, тъй че въпросът за помощта за Украйна може да мине на назад във времето.

" Интересът на Америка към Украйна и равнището на помощта може да намалее през идната година. И когато това се случи, доста европейски страни ще създадат същото ", добави чешкият президент.

В същото време той акцентира, че не приканва Украйна да прави териториална отстъпки. Павел означи, че сътрудниците и съдружниците не би трябвало да притискат украинците или да дават проекти, а единствено да оказват помощ в битката им против Русия.

Церемонията по встъпването в служба на Петр Павел се състоя на 9 март. Той стана четвъртият президент на Чешката република. Очаква се той да посети Украйна през април по покана на президента на страната Володимир Зеленски.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР