Настъплението на руските войски към град Вовчанск в Харкивска област

...
Настъплението на руските войски към град Вовчанск в Харкивска област
Коментари Харесай

ISW: Настъплението на руснаците към Вовчанск е резултат от политиката на Запада

Настъплението на съветските войски към град Вовчанск в Харкивска област е разследване от " безмълвната политика " на Запада – такава констатация се съдържа в нов отчет на американския Институт за проучване на войната ISW, представен от Униан. Става дума за възбраната ВСУ да употребяват предоставените от западните съдружници оръжейни системи за удари против военни цели в Русия.

" Руските настъпателни старания за завладяване на Вовчанск в забележителна степен са разследване от безмълвната политика на Запада за това, че украинските сили не може да употребяват предоставените от Запада системи за удари против законни военни цели в Русия ", се споделя в отчета.

Според оценката на анализаторите, в случай че окупаторите се опитат да обкръжат Вовчанск, те ще се приближат през селата Бугруватка, Стариця и Избицке, както и през Вовчански Хутори. Ако съумеят да завладяват което и да е от тези села, руснаците ще се опитат да отрежат наземните линии за връзка с Вовчанск. В този случай други линии – по трасе Т2104, биха станали решаващи за защитата на града. Окупационните войски започнаха по-често да нападат мостовете над околните водоеми, с цел да изолират бранителите на Вовчанск от другите региони.

По думите на украинския боен наблюдаващ Константин Машовец, този град се трансформира в съществена цел за съперника на северното Харковско направление. Руснаците желаят да го обкръжат от югозапад и юг. Експертът акцентира, че окупаторите са получили " доста благоприятни условия " заради това, че Вовчанск е ситуиран покрай границата с Русия. Те могат да организират интервенции с лимитирани сили и средства за реализиране на съответен резултат, могат да обезпечат надзор и огнева поддръжка без да се постанова пренасяне на артилерията, както и бързо да доставят гориво и оръжия на фронтовата линия.
Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР